- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βαρουφάκης προς εν δυνάμει προβοκάτορες: Επιστρέφω στην Αίγινα
«Έρχεται κύμα ύφεσης, νέων ελλειμμάτων και αύξηση του χρέους» εκτίμησε
«Εγώ επιστρέφω στην Αίγινα. Το λέω σε όσους θέλουν και πάλι να οργανώσουν προβοκάτσιες» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής.
Οξύτατη κριτική προς την κυβέρνηση για την συνολική στάση της στις διαπραγματεύσεις εντός της ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας ότι τόσο η συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Απριλίου, όσο και η σύνοδος κορυφής της 23ης Απριλίου θα μείνουν στην ιστορία ως δυσάρεστες ημέρες.
Ο κ . Βαρουφάκης εκτίμησε ότι έρχεται λιτότητα και υφεσιακό κύμα στη χώρα, αύξηση του χρέους και θα είναι απόρροια της ολιγωρίας που επέδειξε η κυβέρνηση στις δύο συνεδριάσεις. Την 9η Απριλίου, είπε ο κ. Βαρουφάκης είχαμε την ταφόπλακα για το ευρωομόλογο και χθες, στη σύνοδο κορυφής, αποφασίστηκε ότι θα δημιουργηθεί ένα ταμείο ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί όχι άμεσα, αλλά τα κράτη μέλη θα δώσουν εγγυήσεις στην Επιτροπή για να δανειστεί εκ μέρους μας, περίπου 250- 300 δισ.
Πρόκειται, πρόσθεσε ουσιαστικά για ασήμαντο ποσό, αλλά η Μέρκελ είπε ότι αυτά τα 250-300 δισ. θα χρησιμοποιηθούν μετά για να τα μοχλεύσει, εκφράζοντας ωστόσο επιφυλάξεις ότι μπορεί να έχει την τύχη του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ.
Ως ευρωπαϊστές, είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, πρέπει να ντρεπόμαστε. Απέδωσε τις εξελίξεις αυτές στην άρνηση της κυβέρνησης να θέσει βέτο την 9η Απριλίου, κατηγορώντας μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ότι το είχε απεμπολήσει πριν την συνεδρίαση του Eurogroup. O κ. Βαρουφάκης είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ότι χωρίς βέτο στο Eurogroup, δεν συμμετέχεις στη συζήτηση απλά είσαι παρατηρητής.
Ως προς τις μελλοντικές προοπτικές ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης και την απουσία βέτο, η χώρα θα έχει ένα πέμπτο και σκληρότερο μνημόνιο, κατηγορώντας επίσης την κυβέρνηση, αλλά και άλλες κυβερνήσεις ότι «άφησαν την κρίση να πάει χαμένη».
Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε επί μακρόν τη θέση του υπέρ του ευρωομολόγου από την ΕΚΤ, ενώ υπενθύμισε σειρά προτάσεων που είχε καταθέσει στη Βουλή από τις 10 Μαρτίου το ΜέΡΑ 25 για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να μιλάει για το λεγόμενο μαξιλάρι τονίζοντας ότι αυτό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ «ήταν μια πιστωτική κάρτα».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι επιστρέφει στο αγαπημένο του νησί. «Εγώ τώρα επιστρέφω στην Αίγινα. Το λέω σε όσους θέλουν και πάλι να οργανώσουν προβοκάτσιες. Τους ενημερώνω ότι στις 4.30 αναχωρεί το πλοίο» κατέληξε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
«Ξέρουμε ότι θα κάνετε τα πάντα για να αποφύγετε την αλήθεια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
«Αποτελεί μνημείο απεριόριστου θράσους» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
H ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής για την πυρηνική ενέργεια
Η υπουργός Πολιτισμού αποχαιρετά τον σπουδαίο σκηνοθέτη
Σε ποια είδη διατροφής καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις
Η φαντασίωση του «Give peace a chance»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.