Πολιτικη & Οικονομια

Αντιδράσεις κατά της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων

Ενώ ετοιμάζεται το πολυνομοσχέδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64065-128822.jpg

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από διάφορες κοινωνικές ομάδες που υπερασπίζονται τα επαγγελματικά τους προνόμια, την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή και την Κυριακή ψηφίζεται (;) το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις επιμέρους συμφωνίες κυβέρνησης - τρόικας, η επιψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των επόμενων δανειακών δόσεων.

Αντιδρούν ιδίως οι γαλακτοπαραγωγοί, οι φαρμακοποιοί (που από σήμερα απεργούν επ΄ αόριστον), οι ταξιτζήδες και οι εκδότες, καθώς θεσπίζονται μέτρα μερικής απελευθέρωσης στους κλάδους τους. Αυτή τη στιγμή, το νομοσχέδιο είναι υπό εκπόνηση και πυρετώδεις διαβουλεύσεις γίνονται ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και τους ενδιαφερόμενους, ενώ αναμένεται η εξαγγελία διάφορων κλαδικών κινητοποιήσεων.

Η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι επισφαλής. Από τη Νέα Δημοκρατία διαφοροποιείται έντονα ο υφυπουργός κ. Χαρακόπουλος, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κασσής (που δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει αν διαγραφεί), και δευτερευόντως οι κ. Σηφουνάκης, Μωραϊτης. Καταψηφίζει επίσης ο ανεξάρτητος κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Από την άλλη, η πλευρά των δανειστών προειδοποιεί ότι στο Eurogroup της προσεχούς Τρίτης (που θα γίνει στην Αθήνα), αν δεν έχει ψηφισθεί όλο το πακέτο της συμφωνίας, .δεν πρόκειται να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 10 δισ. ευρώ. 

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ