- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γεωργιάδης: Όλα καλύτερα αν κερδηθεί η μάχη ως τον Μάιο
Δεν πρέπει να χαθεί η τουριστική χρονιά λόγω κορωνοϊού
Άδωνις. Γεωργιάδης: Αν κερδίσουμε τη μάχη της υγείας, μέχρι το τέλος Μαΐου, τότε τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζουμε.
Η καλή διαχείριση που ακολουθεί η χώρα μας, με τα μέτρα που έχει λάβει, για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού, «μπορεί να οδηγήσει σε θετική επίπτωση στην οικονομία λόγω της βελτίωσης της εικόνας μας» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη του το βράδυ σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Αντ1.
Ο υπουργός σημείωσε ότι, «αν όλα πάνε καλά και κερδίσουμε τη μάχη της υγείας, μέχρι το τέλος Μαΐου, τότε τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζουμε» και αυτό όπως εξήγησε να μας οδηγήσει να μην χαθεί η τουριστική χρονιά καθώς η χώρα μας θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι: «τότε ενδεχομένως να ανακύψει ένα νέο ζήτημα. Ότι Θα θέλουν να έρθουν οι τουρίστες στη χώρα μας και θα έχουμε εμείς ενδοιασμούς για να μην ξεκινήσει ένας νέος κύκλος κρίσης στην υγεία».
«Γι’ αυτό, συνέχισε ο ίδιος, εμείς θέλουμε να βάλουμε τα rapid test, για την ανίχνευση του κορωνοϊού σε όλες τις εισόδους της χώρας και για τους τουρίστες και για εμάς».
Ο υπουργός, για να καταδείξει ότι η τουριστική χρονιά δεν έχει χαθεί ακόμη, ανέφερε ότι μεγάλος επενδυτικός όμιλος που έχει στόχο να πραγματοποιήσει σημαντική τουριστική επένδυση στη χώρα μας αλλά σταμάτησε λόγω της κρίσης στην υγεία, επικοινώνησε πρόσφατα μαζί του και του εξέθεσε την πρόθεση, μόλις αρθούν τα μέτρα για την καραντίνα, να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση. Ο ίδιος συνέχισε ότι αυτό που του γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία είναι ότι ακόμη και το Μάιο, αν προχωρήσει η αδειοδότηση, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκειμένου να προλάβει να λειτουργήσει το ταχύτερο η επένδυση, ακόμη και φέτος.
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα δεύτερο πακέτο μέτρων που θα αφορά στην επανεκκίνηση της οικονομίας και επανέλαβε ότι αυτή η κρίση έχει το χαρακτήρα του μαραθώνιου, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί χρόνος και στην Ευρώπη για τα μέτρα που θα λάβει και όπως σημείωσε «αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω στο τι ξοδεύουμε και τι υποσχόμαστε».
Ο υπουργός αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση υπογράμμισε: «πάντως δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κάποιος για σφιχτοχέρηδες» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι εποχή για λιτότητα αλλά για να ξοδευτούν χρήματα».
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι σκοπός είναι να αποφύγουμε να εκτροχιαστούμε «διότι θα έχουμε να διαχειριστούμε και μία κρίση χρέους μαζί με την κρίση της υγείας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.