Πολιτικη & Οικονομια

Φάτε μάτια ψάρια

Αλλαγές στη διατροφή της μεσαίας τάξης επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν να υιοθετήσουν τη δίαιτα με χαρούπια, πικρό ραδίκι και κρύο νερό, που λάνσαρε η Γιάννα Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς του 2004.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 302
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6310-14570.jpg

Αλλαγές στη διατροφή της μεσαίας τάξης επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς ολοένα και περισσότεροι σπεύδουν να υιοθετήσουν τη δίαιτα με χαρούπια, πικρό ραδίκι και κρύο νερό, που λάνσαρε η Γιάννα Αγγελοπούλου στους Ολυμπιακούς του 2004. Στα hot εστιατόρια της πόλης, φετινό trend είναι οι ελιές, οι οποίες για υψηλά βαλάντια μπορούν να συνοδευτούν με μια φέτα αγγούρι και ένα κομμάτι ψωμί. Πιο σπάνια βρίσκει κανείς ντομάτα και γιαουρτάκι, καθώς τα προϊόντα αυτά καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες στην επικοινωνία των πολιτών με πρώην υπουργούς.

Στις νέες συνθήκες προσαρμόζονται και τα ινστιτούτα αδυνατίσματος που προσφέρουν τα νέα προγράμματα «Λιμοκτονώ», με περικοπή της 13ης και της 14ης μπουκιάς, δραστικό περιορισμό της μερίδας κατά 20% και επέκταση της δίαιτας έως το 70ό έτος.

Πολύ της μόδας είναι και το «σάντουιτς της κρίσης», που τείνει να αντικαταστήσει το παραδοσιακό σουβλάκι. Το σάντουιτς αποτελείται από φρυγανιά επάνω, φρυγανιά κάτω και μια φρυγανιά στη μέση, ενώ προαιρετικά μπορεί να προστεθεί και αλάτι. Διατίθεται και σε light, με τη μεσαία φρυγανιά να είναι σικάλεως. Το λάδι στη σαλάτα επιτρέπεται μόνο για λόγους παπάρας, και μόνο εφόσον συμμετέχουν σε αυτήν περισσότερα από 4 άτομα.

Θραύση επίσης κάνουνε τα γεμιστά ουτεγιαλαντζί χωρίς ρύζι, τα οποία σερβίρονται ωμά, σε καλαίσθητα χάρτινα πιάτα που χρησιμεύουν και ως γαρνιτούρα. Στις ψαροταβέρνες τα καλαμαράκια σερβίρονται γκουρμέ ένα ένα και συνοδεύονται ιδανικά από χλιαρή Μαλαματίνα.

Για τους κονοσεούρ, τέλος, που επιθυμούν την μπίρα τους παγωμένη, καθορίζεται επίναυλος 15%, καθώς και τέλη ψυγείου, χαρτοσήμου και ΕΡΤ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ