Πολιτικη & Οικονομια

Στέλιος Πέτσας: Κανένας τραυματίας από ελληνικά πυρά στον Έβρο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για fake news από την Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας/© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Στέλιος Πέτσας διαψεύδει τουρκικά ΜΜΕ ότι υπάρχει τραυματίας από ελληνικά πυρά στα σύνορα του Έβρου.

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ότι υπάρχουν τραυματισμένοι μετανάστες από ελληνικά πυρά στα σύνορα με τον Έβρο. Τον ισχυρισμό αυτόν είχαν παρουσιάσει τουρκικά ΜΜΕ. «Υπήρξε διακίνηση πληροφοριών για δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά, το διαψεύδω κατηγορηματικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά όλα αυτά τα ψέματα. Όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσα ψέματα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ημέρες. Καλούμε την άλλη πλευρά να σταματήσει αυτήν την προπαγάνδα» συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μια οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση από την Τουρκία που προκύπτει: «Από τη συγκέντρωση μεταναστών σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, τη δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορεία της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας, τα μηνύματα για δήθεν ανοιχτά σύνορα, τη δημοσιοποίηση από την κρατική τηλεόραση χάρτη με περάσματα στον Έβρο και τα νησιά και τη χρήση δακρυγόνων από μετανάστες που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός».

Σημειώνεται ότι το TRT Haber είχε μεταδώσει νωρίτερα πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 5 τραυματίστηκαν από ελληνικά πυρά στα σύνορα με τον Έβρο.

Δεν θα γίνει συμβούλιο Αρχηγών και Σύνοδος Κορυφής

Ο Στέλιος Πέτσας εμφανίστηκε αρνητικός όταν ρωτήθηκε για το αν θα συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει να συνεδριάσει εκτάκτως η Σύνοδος Κορυφής, ένα αίτημα που έχουν θέσει επανειλημμένα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Σήμερα ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και διατηρούμε την πρωτοβουλία όποτε κριθεί σκόπιμο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά δεν εξετάζουμε την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών» τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Επίσης δεν είναι στις προθέσεις να ζητήσουμε την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής, περιμένουμε την υλοποίηση των όσων εξαγγέλθηκαν χθες από την Ε.Ε.».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ