Πολιτικη & Οικονομια

Μεταναστευτικό: Ο Τσίπρας ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

«Σωστή η κίνηση να κλείσουν τα σύνορα» - «Θα βάλω πλάτη όπου χρειαστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τσίπρας στο MEGA

Τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας για το μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντας σωστή κίνηση να κλείσουν τα σύνορα.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την άμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ενώ χαρακτήρισε σωστή κίνηση να κλείσουν τα σύνορα. Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να παρέχει στην Ελλάδα ουσιαστική στήριξη.

«Η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται για να μείνουν εδώ. Έρχονται για να περάσουν στην Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι το κρίσιμο σήμερα «δεν είναι τόσο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας όσο να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας» και ότι «η Τουρκία χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως εργαλεία και έχει γεωπολιτικές βλέψεις».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε εκβιασμό της Τουρκίας τον οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προβλέψει, γιατί απειλούσε καιρό πριν και θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών» και διερωτήθηκε «γιατί ο Μητσοτάκης δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιμετωπίσει «αποτελεσματικά την προσφυγική κρίση το 2015 και το 2019», απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «τα αυτονόητα είναι η φύλαξη των συνόρων. Αν η επιλογή της αποτροπής είναι να δημιουργούν συνθήκες κολαστηρίου στα νησιά και θεωρούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποτρέψουμε τους δυστυχισμένους να έρθουν, είναι λάθος». «Σωστά κλείσαμε τα σύνορα αλλά δεν βοηθάνε οι επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ