7 Έλληνες που κακώς αγνόησε ο Μητσοτάκης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Αυτούς τους 7 προέδρους έχει ανάγκη η χώρα
Ο Μάνος Βουλαρίνος είναι σοκαρισμένος για την πρόταση να γίνει ΠτΔ η Αικαρετίνη Σακελλαροπούλου και προτείνει 7 καλύτερους προέδρους
Είμαι πραγματικά σοκαρισμένος, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι από εσάς, με την πρόταση που έκανε για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης. Η απόφαση του πρωθυπουργού να προτείνει μια γυναίκα με αναμφισβήτητες ικανότητες και σπουδαίο βιογραφικό, μια γυναίκα που –άκουσον, άκουσον– δεν προέρχεται από κάποιο κόμμα και κάποια κυβέρνηση, νομίζω πως δεν ταιριάζει καθόλου με το αξίωμα και όσους το τίμησαν με την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια.
Οργισμένος από τη φανερή έλλειψη σεβασμού στην κουλτούρα και τις παραδόσεις του σοφότερου λαού του κόσμου, σοκαρισμένος που ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πιθανότατα θα έχει πραγματικό, δικό του, κύρος και όχι κύρος χαρισμένο από τους δημοσιογράφους, έφτιαξα μια λίστα με Έλληνες που δεν έχουν τις ικανότητες, τη σοβαρότητα και την πορεία της κυρίας Σακελλαροπούλου και ακριβώς γι’ αυτό θα ήταν καταλληλότεροι για την ύπατο αξίωμα της χώρας.
Για να το πω πιο απλά: η Σακελλαροπούλου είναι ο ορισμός του overqualified για μια θέση στην οποία, αν θέλουμε να υπάρχει συνέχεια του κράτους, θα μπορούσε να καταλάβει ένας εκ των κάτωθι.
1. Πρόεδρος Πιπής
Να παραμείνει ο Πάκης ο Παυλόπουλος. Ξέρει τη δουλειά και είναι κοινής αποδοχής, καθώς τον αγαπούν και οι Κόκκινοι και οι Γαλάζιοι συριζαίοι. Από παρατρεχάμενος του Καραμανλή έγινε παρατρεχάμενος του Αλέκση αποδεικνύοντας πως είναι και διακομματικός και ευέλικτος.
2. Κωνσταντίνος ο Εργατικός
Η προσωποποίηση του ελληνικού ονείρου: χωρίς καμία φανερή ικανότητα και με μοναδικό εφόδιο το επώνυμό του, ανέβηκε στην κορυφή της χώρας και εμεινε εκεί για 6 χρόνια κάνοντας ό,τι κάθε δημόσιος υπάλληλος που σέβεται τον εαυτό του. Τίποτα απολύτως.
3. Αυτός ο Καναπές
Δεν μπορώ να κρύψω πως ήταν η προσωπική μου επιλογή, αφού έχω αρθρογραφήσει σχετικώς. Κομψός, αναπαυτικός, διακομματικός (μπορούν να κάτσουν πάνω του τα οπίσθια όλων των πολιτικών αρχηγών) και ποτέ δεν πρόκειται να εκθέσει τη χώρα λέγοντας ανοησίες.
4. Ενας τενεκές φέτα
Ό,τι πιο ελληνικό (μαζί με το πρωκτικό σεξ) υπάρχει στον πλανήτη. Μας ενώνει και τον εμπιστευόμαστε. Η ελληνική ψυχή σε συσκευασία των 10 κιλών.
5. Εθνικός Σταρ
Είναι σταρ, είναι εθνικός, είναι πρόσωπο με έντονη πολιτική δράση, ανήκει στην αριστερά αλλά είναι κοινής αποδοχής. Τα έχει όλα και συμφέρει.
6. Βασιλιάς Κωνσταντίνος
Είναι αρκούντως διακοσμητικός (ειδικά αν φοράει εκείνες τις καρναβαλίστικες φορεσιές που φορούν οι γαλαζοαίματοι στις επίσημες εκδηλώσεις) και έχει κατάλληλη προϋπηρεσία καθώς δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.
7. Ελευθέριος Βενιζέλος
Για μια χώρα τόσο παρελθοντολάγνα όσο η Ελλάδα, ένας πεθαμένος πολιτικός είναι τέλειος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η μετάβαση δεν είναι τόσο μεγάλη για τη χώρα καθώς οι πρόεδροι ήταν έτσι κι αλλιώς πεθαμένοι, απλώς ήταν πεθαμένοι πολιτικά. Μέχρι το «βιολογικά» είναι ένα μικρό βήμα που ίσως ήρθε η ώρα να γίνει. Για τον ίδιο τον Βενιζέλο θα είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστεί.
Αντί όλων των παραπάνω, ή κάποιου που να έχει τα αντίστοιχα προσόντα, ο πρωθυπουργός επιλέγει κάποια με πραγματικές ικανότητες και (μάλλον, γιατί από εκπλήξεις άλλο τίποτα) σοβαρότητα πάνω από τον μέσο όρο. Το μόνο που έχω να πω είναι πως φοβάμαι. Και μπράβο μου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Υπουργός Υγείας δημοσιεύει φωτογραφία από τα επεισόδια και μιλά για βία στο ΕΣΥ - Προεξαγγέλλει έα επίσκεψη
Πώς το νέο μοντέλο ανίχνευσης αποκαλύπτει πολυδαίδαλα κυκλώματα και οφειλές εκατομμυρίων
Σχέδιο εξπρές για την εκκαθάριση εκκρεμοτήτων στον ΕΦΚΑ και δραστική μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες
Η ανάρτηση της για όσα έγιναν στη Νίκαια
Π. Καλλίρης: Νέες επενδύσεις και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις περιοχές μετάβασης το 2026
Σταθερές τιμές σε βασικά προϊόντα, αυξήσεις σε θαλασσινά και εντατικοί έλεγχοι από την αρμόδια Αρχή
Στην 4η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης για το ΕΣΠΑ η χώρα
Η συνταγματολόγος και καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ μιλά για την αναθεώρηση του Συντάγματος
«Η προσφορά της δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ούτε αποσπασματικά ούτε επιλεκτικά» - Ο επικήδειος του πρωθυπουργού
«Ενα κορίτσι από τον Βύρωνα που έθεσε τον εαυτό της υπεράνω μέτρων» - Ο επικήδειος του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πτέραρχος Alexus Grynkewich
Ποιες υπηρεσίες δεν θα είναι διαθέσιμες
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου στο Μαξίμου
«Δεν έχουμε το περιθώριο να ξαναθέσουμε τον σιδηρόδρομο σε εγκατάλειψη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η βία για την αριστερά δεν είναι πια μια έκφραση των πιο ακραίων κομματιών της, είναι πια η βασική πολιτική της πρακτική
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Επίθεση είχε δεχτεί ο Υπουργός Υγείας κατά την επίσκεψή του στο Κρατικό Νίκαιας
H ανάρτηση του με αφορμή το ζήτημα των ταξί και την απεργία του ΣΑΤΑ
Τι ανέφερε ο υπουργός με αφορμή και τα σημερινά γεγονότα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.