Πολιτικη & Οικονομια

Τασούλας: Γνωρίζω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά δεν τον λέω

Δεν αποκάλυψε ούτε το φύλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tasoulas.jpg
Κώστας Τασούλας © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Κώστας Τασούλας δεν αποκαλύπτει ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και τον γνωρίζει.

Το αργότερο μέχρι την 13η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας όπως υπενθύμισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, σε ερώτηση που δέχθηκε νωρίτερα σήμερα από δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία σε εναρμόνιση με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο Σύνταγμα. Ο κ. Τασούλας εκτίμησε εξάλλου ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία.

Η πρόταση για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα θα ανακοινωθεί μετά την κατάθεση στη Βουλή του νέου εκλογικού νόμου. Μόλις ολοκληρωθεί η ψήφισή του θα εκκινήσουν οι διαδικασίες, που το Σύνταγμα ορίζει, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Πιστεύω ότι θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία», ήταν η απάντηση του Κώστα Τασούλα σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θεωρεί πως θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο κ. Τασούλας που πέρασε τις ημέρες των Χριστουγέννων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέτσοβο Ιωαννίνων, άφησε να εννοηθεί ότι γνωρίζει το πρόσωπο που θα προταθεί αν και επιχείρησε με χιούμορ να αποφύγει τις ερωτήσεις. «Ναι, (σ.σ. γνωρίζω ποιος/α θα προταθεί) αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσω μέντιουμ…», ανέφερε, ενώ στο ερώτημα εάν θα είναι άνδρας ή γυναίκα, είπε πως «δεν κάνω υπερηχογράφημα…». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ