- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η δύσκολη συνάντηση με τον ημίτρελο πορτοκαλή
Τι μπορεί να ελπίζει κάποιος από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Τι πρέπει να προσέξει ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Τραμπ και πόσο δύσκολο είναι το έργο του Έλληνα πρωθυπουργού.
Δεν ξέρω ποια είναι η πρόθεση του Έλληνα πρωθυπουργού στη συνάντηση με τον ημίτρελο πορτοκαλή και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι οι συναντήσεις αυτές προσφέρουν κάτι περισσότερο από ευκαιρίες για τηλεοπτικές και φωτογραφικές στιγμές. Ειδικά στην περίπτωση του Τραμπ οποιαδήποτε απόπειρα μιας κάποιας συνεννόησης ή μιας κάποιας συμφωνίας είναι σίγουρα καταδικασμένη, καθώς η «πολιτική» του είναι όμοια με τις ορέξεις κακομαθημένου πεντάχρονου σε κατάστημα παιχνιδιών. Συνεπώς το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει κάποιος είναι μερικές «καλές» δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση σε συνδυασμό με τη διατήρηση της αξιοπρέπειας του.
Με αυτά ως δεδομένα ελπίζω ο Έλληνας πρωθυπουργός να μην κάνει το λάθος να προσπαθήσει να ικανοποιήσει τον εγωισμό του ισχυρού κρετίνου που θα έχει απέναντί του. Όχι μόνο γιατί το θέαμα και το ακρόαμα θα είναι δυσάρεστο για όσους έχουν κάπως πιο ευαίσθητα στομάχια, αλλά κυρίως γιατί αποκλείεται να ξεπεράσει τον προκάτοχό του, τον σύντροφο Αλέκση.
Όπως ίσως θα θυμάστε, ο ηγέτης της ελληνικής κεντροαριστεράς, στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ και στη συνάντησή του με τον ημίτρελο πορτοκαλή είχε πει: «ο τρόπος που (ο πρόεδρος Τραμπ) αντιμετωπίζει την πολιτική ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά είναι για καλό» κι αυτό το φίλημα του κω..., αυτό το κοπλιμέντο είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί. Ο μόνος τρόπος να το καταφέρει αυτό ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης είναι τον πει «μυαλωμένο» ή να πει πως «ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι το πουτινάκι κανενός ηγέτη ξένης δύναμης». Με λίγα λόγια να πει πράγματα ακραία που κανείς με δυο δράμια μυαλό δεν μπορεί να ακούσει χωρίς να λυθεί στα γέλια.
Κατά συνέπεια το έργο του Μητσοτάκη στη συνάντηση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολο και του εύχομαι καλή τύχη, καθώς θα πρέπει να βρει να πει κάτι καλό για τον συνομιλητή του χωρίς να ρεζιλευτεί. Τώρα που το σκέφτομαι, φράσεις όπως το «πολύ ενδιαφέρον μαλλί» ή ένα «είστε ψηλός και ογκώδης» (χωρίς να προσθέσει «όπως η άγνοιά σας») μπορεί να κάνουν τη δουλειά.
Σε κάθε περίπτωση, το δύσκολο έργο του πρωθυπουργού μπορεί να μην είναι τίποτα μπροστά στο ακόμα πιο δύσκολο έργο των ειδικών και ανειδίκευτων αναλυτών, οι οποίοι θα πρέπει να προσποιηθούν όχι μόνο ότι βγήκε κάποιο συμπέρασμα από τη συνάντηση, αλλά ότι μπορεί κανείς να καταλάβει και να βγάλει συμπεράσματα για την πολιτική που θα ακολουθήσει η αμερικάνικη κυβέρνηση στην ανατολική Μεσόγειο.
Στην πραγματικότητα, κάθε ρεπορτάζ οποιασδήποτε συνάντησης με τον ημίτρελο πορτοκαλή θα πρέπει να περιορίζεται σε μια καταγραφή των δηλώσεων η οποία θα καταλήγει στη φράση «...αλλά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει καμία απολύτως σημασία». Γιατί καμία απολύτως σημασία δεν θα έχει τι θα ειπωθεί (αν ειπωθεί κάτι που να βγάζει νόημα) στη συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη. Ο ημίτρελος πορτοκαλής στο τέλος θα κάνει ό,τι του κατέβει στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τις ψυχολογικές του ανάγκες και τις οικονομικές του επιθυμίες. Και μπράβο του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.