Στις Βρυξέλλες ο Χρ. Σταϊκούρας για το αυριανό Eurogroup
Τι θα συζητήσουν για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν την επιστροφή ποσού 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ANFAs και SMPs), καθώς και την ακύρωση της αύξησης του επιτοκίου που είχε επιβληθεί σε μέρος του δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) κατά το 2ο μνημόνιο. Το ποσό των 767 εκατ. ευρώ, καθώς και το 1 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκε τον Μάιο, αναμένεται να οδεύσουν για την απομείωση του χρέους, καθώς θεωρείται ότι οι αποφάσεις για τη χρησιμοποίησή τους για επενδύσεις θα ληφθούν εντός του επόμενου έτους.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα με τον νέο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ αύριο έχει προγραμματισμένη συνάντηση, στο περιθώριο του Eurogroup, με τον Ιρλανδό ομόλογό του Paschal Donohoe, καθώς και με αξιωματούχους των ευρωπαϊκών θεσμών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.