Πολιτικη & Οικονομια

Μήνυμα ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Η παρανομία δεν παράγει δίκαιο

«Η συνεχιζόμενη παραβατικότητα της Τουρκίας υπονομεύει τη σταθερότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εξωτερικών / © INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει τις σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας» εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει τις σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας» στα Ύψαλα κατά την τελετή εγκαινίων του αγωγού ΤΑΝΑΡ εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο κατεξοχήν παραβάτης του διεθνούς δικαίου στην περιοχή επιμένει να μην αντιλαμβάνεται ότι η παρανομία δεν παράγει δίκαιο», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Η συνεχιζόμενη παραβατικότητα της Τουρκίας, άλλοτε με τη μορφή απειλών άλλοτε με έμπρακτες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, δυστυχώς δεν επιβεβαιώνει απλώς αυτή την ιδιότητα αλλά και υπονομεύει τη σταθερότητα και τα συμφέροντα όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Επιπλέον, καταδεικνύει την απόλυτη περιφρόνηση προς τις αρχές καλής γειτονίας, ακρογωνιαίο λίθο της ειρηνικής συνύπαρξης των κρατών και θεμελιώδη προϋπόθεση της ευρωπαϊκής προοπτικής της».

«Είναι λυπηρό που ο Τούρκος Πρόεδρος επέλεξε να μετατρέψει ένα έργο ειρηνικής συνεργασίας σε παράσταση πολεμικής ρητορικής και περιφρόνησης της διεθνούς νομιμότητας» συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και σημειώνει: «Η αποχώρηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, από την εκδήλωση ήταν φυσική συνέπεια και έμπρακτη καταδίκη των δηλώσεων αυτών. Ευχόμαστε η τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι η διακριτική της ευχέρεια αλλά συνιστά απόλυτη υποχρέωσή της».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα © EUROKINISSI
Η Κίρκη της Εξουσίας και η Ιθάκη του Τσίπρα

Η συγγραφή του βιβλίου αλλά και η παρουσίασή του σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, αναδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο καιροσκοπισμός είναι το κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής του σκέψης και της πολιτικής του διαδρομής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY