- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τροπολογία Σταϊκούρα για το ξήλωμα της διοίκησης της Folli Follie
«Στοχεύει στην προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας και της αξιοπιστίας της ελληνικής αγοράς»
Τροπολογία Σταϊκούρα δίνει τη δυνατότητα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δρομολογήσει την διαδικασία απομάκρυνσης της διοίκησης της Follie Follie.
Τροπολογία για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς περί σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης Εταιρειών, κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και αναμένεται να ψηφιστεί απόψε.
Εισηγούμενος στην Ολομέλεια την τροπολογία ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι με αυτές τις διατάξεις, εξοπλίζουμε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δηλαδή τον αρμόδιο φορέα για την εποπτεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, με την δυνατότητα αποτελεσματικής παρέμβασης, όπου διαπιστώνονται φαινόμενα σημαντικής δυσλειτουργίας εισηγμένων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.
Όπως είπε, χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα διαστρέβλωσης και εμπαιγμού του θεσμικού πλαισίου για την ορθή λειτουργία των εισηγμένων εταιρειών, αποτελεί αυτό της εταιρείας Follie Follie και της διοίκησής της.
«Το λέω αυτό θεσμικό εργαλείο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με την οποία συνεργαστήκαμε στενά για τον σκοπό αυτό. Στοχεύει στην προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας και της αξιοπιστίας της ελληνικής αγοράς και κατ' επέκταση στην προάσπιση των συμφερόντων των επενδυτών και στην ενίσχυση της Οικονομίας» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
Ειδικότερα, εξήγησε ότι με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται, σε έκτακτες μόνο περιπτώσεις, η δυνατότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να ζητά από εισηγμένη εταιρεία, όπως η Follie Follie, την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της με τρόπο ανάλογο αυτού που σήμερα προβλέπεται για τους μετόχους της μειοψηφίας και τον ελεγκτή ανωνύμου εταιρείας, να ζητεί από το δικαστήριο τον διορισμό προσωρινής διοίκησης της εισηγμένης εταιρείας (αφορά και την εταιρεία) όταν αυτή βρίσκεται ουσιαστικά σε έλλειψη διοίκηση.
Ο υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ότι αυτές οι ειδικές προβλέψεις περιορίζονται στον βαθμό του απολύτως αναγκαίου για την προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
«Θέλω να είμαι απολύτως σαφής: Ενεργούμε αποφασιστικά, τολμηρά, αποτελεσματικά. Οι προβλέψεις δεν αποτελούν παρέμβαση στην λειτουργία της ανώνυμης εταιρείας ή στην διαχείριση εταιρικών υποθέσεων αλλά ενέργεια για την αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων, όπως είναι η Follie Follie, προς τον σκοπό της προστασίας της ομαλής λειτουργίας της Κεφαλαιαγοράς, που αποτελεί λόγο δημόσιου συμφέροντος. Σημειώνω άλλωστε ότι σε συνέπεια με τον περιορισμό του μέτρου στο απολύτως αναγκαίο βαθμό, οι εισηγμένες εταιρείες, όπως είναι για παράδειγμα οι Τράπεζες, που ήδη υπάγονται στην εποπτεία του SSM και της ΤτΕ, ρητώς εξαιρούνται από το πεδίο των διατάξεων», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.