Πολιτικη & Οικονομια

Ο Ν. Αλιβιζάτος πρόεδρος της νέας επιτροπής για τη διερεύνηση αστυνομικής βίας

Ποια είναι τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής - Τι αποστολή έχουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Αλιβιζάτος
Νίκος Αλιβιζάτος/© INTIMENEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Συστάθηκε η πενταμελής επιτροπή για την διερεύνηση αστυνομικής βίας. Επικεφαλής ο Αλιβιζάτος.

Με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συστάθηκε πενταμελής επιτροπή, υπό την προεδρία του ομότιμου καθηγητή ΕΚΠΑ Ν. Αλιβιζάτου, για την «τακτική παρακολούθηση της διαδικασίας υλοποίησης παρατηρήσεων και πορισμάτων του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορούν στη διοικητική διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων» της Αστυνομίας.

Σε μια ακόμη κίνηση-έκπληξη η κυβέρνηση επέλεξε ένα πρόσωπο που χαίρει αναγνώρισης και σεβασμού και το οποίο είχε προταθεί μέχρι και για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (σ.σ. για το πρόγραμμα «Κανένα παιδί μόνο») αξιοποιήθηκαν δύο ακόμη πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία και σταθερή στήριξη του Κράτους Δικαίου και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας: Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ως Εθνική Συντονίστρια και ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην επιτροπή μετέχουν επίσης οι Β. Χρήστου επίκουρη καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου του ΕΚΠΑ, καθώς και ο Β. Μάλλιος διδάκτωρ Νομικής ΕΚΠΑ, εκπρόσωπος του υπουργείου στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ΕΕΔΑ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ