Πολιτικη & Οικονομια

Στον «αέρα» οι περικοπές στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων

Αναμένεται να κριθούν  από το Ελεγκτικό Συνέδριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59886-119632.gif

Επέκταση της αντισυνταγματικότητας και στις μνημονιακές περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων (ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, ιατροί, διευθυντές ΕΣΥ κ.α.), αναμένεται να προταθεί μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των ενστόλων και του Μισθοδικείου για τις αποδοχές των δικαστών στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί πιλοτική δίκη ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, αναμένεται να ανατραπούν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές στους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων και να επιστραφούν τα ποσά που έχουν παρακρατηθεί από 1ης Αυγούστου 2012.

Τις απόψεις αυτές πρόκειται να υποστηρίξει ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αν η πρόταση υιοθετηθεί από την Ολομέλεια, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει αναδρομικά τα ποσά, ενώ με την επίσημη δημοσίευση της απόφασης θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συντάξεις στα προς της 1ης Αυγούστου του 2012 επίπεδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ