- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περιφέρειες: Ενισχύονται οι αρμοδιότητες με νέο νομοσχέδιο
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των αιρετών Περιφερειών
Νομοσχέδιο για την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών, κατόπιν διακομματικής διαβούλευσης, προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Στο μεταναστευτικό και στο νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ενισχύει τις αρμοδιότητες των Περιφερειών αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν και στελέχη της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για τις συνεχείς συσκέψεις που έχει με δημάρχους, ιδιαίτερα περιοχών που θα υποδεχθούν πρόσφυγες αλλά και μετανάστες με προσφυγικά χαρακτηριστικά, και τόνισε ότι απαιτείται συνεχής ενημέρωση, διάλογος, συνεννόηση και συναίνεση με τις τοπικές κοινωνίες.
Σχετικά με το νομοσχέδιο για το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε την κατάσταση των αρμοδιοτήτων στις αποκεντρωμένες διοικήσεις όπου εργάζονται περί τους 7.000 υπαλλήλους, 500 εκ των οποίων είναι μηχανικοί. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο υπουργός τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των αιρετών Περιφερειών, με έναν ρηξικέλευθο νόμο ο οποίος θα συνταχθεί ύστερα από διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Ο ίδιος χαρακτήρισε απαραίτητη τη συνεννόηση με τα άλλα κόμματα και σημείωσε ότι η διαδικασία συνεννόησης θα γίνει κατά τα πρότυπα του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, το οποίο κατατέθηκε αφού προηγουμένως βρέθηκε κοινά αποδεκτή λύση κατόπιν διακομματικού διαλόγου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εφαρμογή από τη Δευτέρα η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.