- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Με βασικούς ομιλητές τους κυρίους Χρήστο Ροζάκη, Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση της Κίνησης των «58» στην Κηφισιά, με τίτλο «Η Ελλάδα μετά το μνημόνιο».
Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβαν τη θέση τους, σύμφωνα με την οποία η ΔΗΜΑΡ πρέπει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία των «58». Ειδικότερα, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επέμεινε ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να αγκαλιάσει την κίνηση, καθώς, όπως ανέφερε, δεν φαίνεται να έχει κάποια άλλη πρόταση, ενώ ο Φώτης Κουβέλης και τα άλλα στελέχη μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.
Ακόμη σημείωσε ότι αν η ΔΗΜΑΡ συμπλεύσει με την πρωτοβουλία των «58» μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η άρνησή της μειώνει τις δυνατότητες επιτυχίας του εγχειρήματος επειδή μένουν διστακτικά ή μένουν έξω στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης.
Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως το σχήμα της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να οριοθετηθεί πολιτικά. Καθώς, όπως σημείωσε δεν μπορεί να είναι δίπλα στη ΝΔ και τον Σαμαρά, που διορίζει τον «τουρκοφάγο» Γιαλουρίδη στο «Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού», αλλά ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, μια δύναμη λαϊκιστική, αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη για τον τόπο.
Γρηγόρης Ψαριανός: Η κεντροαριστερά πρέπει να ενωθεί
Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει στάση η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ως προς τους «58», τους οποίους, όπως σημείωσε, δεν του βλέπει ως κόμμα, αλλά ως πρωτοβουλία διαλόγου. Πρόσθεσε, δε, πως ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στην εκδήλωση ενός άλλου κόμματος ως ομιλητής.
Ο κ. Ψαριανός, επισήμανε ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να ενωθεί για να σταματήσει ο εκτροχιασμός της χώρας, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη να γίνει μια πραγματικά Ευρωπαϊκή χώρα, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά «τώρα δεν είναι».
Επίσης εξέφρασε την άποψη πως η πορεία της χώρας δεν μπορεί να αλλάξει με την παρέα του Αντώνη Σαμαρά, της Πολιτικής Άνοιξης και του Δικτύου 21 ή με τα γκρουπούσκουλα, όπως είπε, του ΣΥΡΙΖΑ.
Πέτρος Τατσόπουλος: Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν στον λαϊκισμό
Εκεί ήταν και ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος τη Δευτέρα προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές. «Ο ζωτικός πολιτικός χρόνος της Κεντροαριστεράς είναι ελάχιστος» εκτίμησε ο κ. Τατσόπουλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο από το ακροατήριο και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε σκηνικό ακραίας πολιτικής πόλωσης. Τα δυο μαμούθ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Ποντάρουν και οι δυο στον λαϊκισμό και η Ν.Δ. και στον αυταρχισμό. Δαιμονοποιούν τον άλλον και οι ενδιάμεσοι είναι ανύπαρκτοι».
Χρήστος Ροζάκης: Κρίσιμες οι επερχόμενες εκλογές
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης ο οποίος σημείωσε πως οι «58» δεν είναι κόμμα αλλά μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να συσπειρώσει δυνάμεις του τόπου σε μια εποχή, που έχουν παρέλκει οι «καθαρές» ιδεολογίες και χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία των φιλελεύθερων του Κέντρου με όσους υποστηρίζουν τη σοσιαλδημοκρατική προσέγγιση. Ο κ. Ροζάκης επιπλέον υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έφταιξε και τιμωρείται για αυτό που έκανε επί σειρά ετών» σημειώνοντας ότι θα πρέπει να βρει το δρόμο της, πολιτικό και οικονομικό, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Μάλιστα επισήμανε την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών - σε μια Ευρώπη με αυξημένο ευρωσκεπτικισμό - καθώς μέσω αυτών θα προκύψουν και νέα πρόσωπα σε ό,τι αφορά τα σημαντικά αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δ.Κ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Η ανεξάρτητη βουλευτής, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσχώρησε επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
«Ο διάλογος παραμένει ανοιχτός για όλους», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
«Δεν θα με φιμώσει ούτε ο κ. Λαζαρίδης ούτε κανένας άλλος» τονίζει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Στο Πεκίνο η υπουργός Πολιτισμού
Στο 11th Financial Times Energy Transition Summit, ο εκτελεστικός πρόεδρος της METLEN
Η ανάρτησή του στο Χ μετά τα κλάματα της βουλεύτριας
«Καλό είναι όσοι μιλούν για εθνικές ήττες να είναι προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο εκφέρουν τον λόγο τους», τόνισε
«Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά ο Μητσοτάκης» αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιες θέσεις καλύπτονται ακόμα και με απολυτήριο Δημοτικού
Το αφήγημα περί ωριμότητας και μετατόπισης προς το κέντρο και τα παλιά αντανακλαστικά
Δείτε το βίντεο της αντιπαράθεσής τους
Η λίστα με τις 16 κατηγορίες που θα πάρουν το βοήθημα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι ισχύει με τα αναδρομικά
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.