Πολιτικη & Οικονομια

Στουρνάρας: «Ελπίζω σε μια καταρχήν συμφωνία»

Διαφορετικές εκτιμήσεις από τους Ευρωπαίους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59477-118716.jpg

Μία πρώτη συμφωνία με την τρόικα μέχρι το γιούρογκρουπ του ερχόμενου μήνα και θετική οριστική απόφαση για τη δανειακή δόση το Μάρτη, προσδοκά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το χτεσινό γιούρογκρουπ, ενώ οι Ευρωπαίοι παράγοντες εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις και η η έλευση της τρόικας στην Ελλάδα δεν προσδιορίστηκε χρονικά.

Λεπτομερέστερα, ο κ. Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν διαφορές σε ορισμένα σημεία με την τρόικα, όμως τόνισε ότι η ελληνική πλευρά παρουσιάζει εναλλακτικές προτάσεις. Άλλα σημεία της τοποθέτησης Στουρνάρα:

· Για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2013: η Ελλάδα τους ξεπέρασε, με πρωτογενές πλεόνασμα που θα εκτιμηθεί στα 830 εκατομμύρια ευρώ

· Για το δημοσιονομικό κενό του 2015: αναμένεται εξοικονόμηση από αναδιαρθρώσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα

· Για τις ομαδικές απολύσεις: καμία επιχείρηση δεν τις ζητάει

· Για το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας: θα περιμένει την επίσημη απόφαση.

Διαφορετικές εκτιμήσεις εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι παράγοντες:

· Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ κ. Γερούν Ντίζελμπλουμ είπε: «Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί και χρειάζεται περαιτέρω δουλειά, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα».

· Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε: «το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας εσωτερικής υποτίμησης που ακολουθεί η Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη για νέες περικοπές σε μισθούς».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY