- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να μειωθεί κι άλλο ο ΕΝΦΙΑ, την επόμενη χρονιά.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να μειωθεί κι άλλο ο ΕΝΦΙΑ, την επόμενη χρονιά.
Η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ πιθανόν να γίνει μετά τον ερχόμενο Μάιο, ενώ ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Ακόμη, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε αλλαγές για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και τη φορολοταρία, μέσα στον μήνα.
Όταν ρωτήθηκε για τα κίνητρα συλλογής e-αποδείξεων, ο υπουργός είπε στον ΑΝΤ1 ότι μελετώνται κίνητρα και για τους πολίτες και για τους επαγγελματίες, προκειμένου να μειωθεί η φοροδιαφυγή. «Αυτό θα αφορά και τη φορολοταρία που πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους πολίτες», είπε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση μελετά πέραν των 1.000 ευρώ που δίνονται σήμερα, να επιβραβεύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ακόμα και σε είδος.
Σταϊκούρας για αναδρομικά: Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις
Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε: «Θα υλοποιήσουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων μας». Ακόμη, σημείωσε ότι ωριμάζουν οι συνθήκες προκειμένου το 2020, μαζί με τους θεσμούς, να εξεταστεί η μείωση των δημοσιονομικών στόχων. «Θέλουμε να είναι στο 2% το πλεόνασμα από το 2021», ανέφερε σχετικά.
Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα δοθεί εφάπαξ, ενώ σημείωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια. Τέλος, αναφορικά με τις κατασχέσεις, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι ένας στους τέσσερις πολίτες μπορεί να πληρώσει και όμως δεν το κάνει, προαναγγέλλοντας έτσι πλειστηριασμούς για τους «μπαταχτσήδες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.