Πολιτικη & Οικονομια

Χατζηδάκης: Τέλος η μονιμότητα στη ΔΕΗ

Ο υπουργός προανήγγειλε και μείωση προσωπικού στη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυλώνας της ΔΕΗ
Πυλώνας της ΔΕΗ/©Pixabay

«Μονιμότητα τέλος» στη ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης, προαναγγέλοντας και μείωση προσωπικού.

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στη ΔΕΗ όσον αφορά το προσωπικό και το καθεστώς εργασίας του. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς προχωρεί η διαδικασία για την εξυγίανση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης. Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε: «Μονιμότητα τέλος για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Και στον ΟΤΕ έτσι προχωρούν Υποστηρίζω ότι τα παιδιά που δουλεύουν στον ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού συγκριτικά με αυτούς που θέλουν να δουλέψουν στη ΔΕΗ».

Και πρόσθεσε: «Θα μπορούν να απολυθούν ανά πάσα στιγμή και θα αμείβονται με όρους αγοράς. Ο ΑΣΕΠ θα ελέγχει τη διαδικασία εάν δεν θέλουμε να υπονομευθεί το πράγμα».

Στόχος να γίνει η ΔΕΗ πιο σύγχρονη

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο υπουργός υποστήριξε ότι «όλο αυτό συνδέεται με τον περιορισμό του κόστους της ΔΕΗ και τον περιορισμό των εργαζομένων», συμπληρώνοντας ότι «αυτό συμβαίνει για να γίνει πιο σύγχρονη».

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι ενταγμένο και σε μια λογική περιορισμού του κόστους της ΔΕΗ, καθώς θα περιοριστούν οι εργαζόμενοι που είναι σήμερα 17.000» πρόσθεσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση είναι η κατάργηση του εκπτωτικού τιμολόγιου -όπως ίσχυε μέχρι σήμερα- για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ, οι οποίοι είχαν έκπτωση 75% στο συνολικό τιμολόγιο. Παράλληλα, διατηρείται σε ποσοστό 5% η έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές.

«Η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω απ’ το νερό το λέει και ο ορκωτός ελεγκτής» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ