Πολιτικη & Οικονομια

Όταν η Μέρκελ απειλούσε τον Τσίπρα: «Θα φέρω τον Σόιμπλε»

Και ο Τσίπρας χλώμιαζε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσίπρας - Μέρκελ
Τσίπρας - Μέρκελ © ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

«Θα φέρω τον Σόιμπλε». Οι FT υπενθυμίζουν τη ζημιά των λαϊκιστών από το επεισόδιο μεταξύ Μέρκελ και Τσίπρα, όπως περιγράφεται στην «Τελευταία μπλόφα».

Ως ένα εκ των χαρακτηριστικότερων παραδειγμάτων της ζημιάς που είναι δυνατόν να προκαλέσει μια διακυβέρνηση από λαϊκιστές χαρακτηρίζει ο Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times το βιβλίο των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού, επιλέγοντας να παραθέσει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα.

Αυτό δεν είναι άλλο από ένα επεισόδιο μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πριν από την 17ωρη σύνοδο των Βρυξελλών στην οποία «ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας συμφώνησε σε μια ντροπιαστική "kolotoumba" που εμπόδισε το Grexit», όπως γράφει ο Σπίγκελ, και στον οποίο διάλογο εμφανίστηκε εντελώς απροετοίμαστος: «Όταν ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον κάλεσε για μια τελική συνάντηση με τον Γάλλο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ, το μόνο που ρώτησε (σ.σ. ο Τσίπρας) ήταν αν μπορούσε να φέρει τον υπουργό του μαζί. "Μόνο αν φέρω κι εγώ τον δικό μου" ήταν η απάντηση της κυρίας Μέρκελ αναφερόμενος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μόνο όταν ο Τσίπρας χλώμιασε του αποκάλυψε η Μέρκελ ότι απλά αστειευόταν».

«Η "kolotoumba" του Τσίπρα ήταν τόσο πλήρης ώστε οι ηγέτες της Ευρωζώνης τις τελευταίες εβδομάδες επισημαίνουν συνέχεια στον διάδοχό του Κυριάκο Μητσοτάκη να μην απομακρυνθεί από το δημοσιονομικό μονοπάτι» συμπληρώνει ο Σπίγκελ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY