Πολιτικη & Οικονομια

Για Κυπριακό και κλιματική αλλαγή συζήτησαν Μητσοτάκης-Γκουτέρες

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη
Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη/ © ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Γκουτέρες και συζήτησαν για Κυπριακό και κλιματική αλλαγή.

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Κλιματική αλλαγή και Κυπριακό ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.

Στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είχαμε μία πολύ ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες. Συζητήσαμε δύο θέματα: Το πρώτο αφορά στο Κυπριακό. Ευχαρίστησα τον γενικό γραμματέα για την πολύ ουσιαστική συνεισφορά του και τη διαρκή προσπάθειά του στην επίλυση αυτού του ζητήματος και του επανέλαβα την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στα δίκαια αιτήματα της ελληνοκυπριακής κοινότητας για να βρεθεί επιτέλους δίκαιη και βιώσιμη λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον Ελληνισμό εδώ και 45 χρόνια».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι συζήτησαν την «πράσινη ατζέντα» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την οποία ο κ. Γκουτέρες έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα της δικής του προσωπικής ατζέντας.

«Επανέλαβα την αμέριστη στήριξη της Ελλάδος στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και παρουσίασα το σχέδιο της χώρας μας για το πως η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Το φυσικό περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές αλλά και ευκαιρία να αναδείξουμε το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας. Γι' αυτό και μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την επικαιροποιημένη στρατηγική της για την επίτευξη των στόχων που ετέθησαν στη διάσκεψη των Παρισίων και θα είναι μία στρατηγική τολμηρή, φιλόδοξη και στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ