- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για Κυπριακό και κλιματική αλλαγή συζήτησαν Μητσοτάκης-Γκουτέρες
Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Γκουτέρες και συζήτησαν για Κυπριακό και κλιματική αλλαγή.
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Κλιματική αλλαγή και Κυπριακό ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.
Στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Είχαμε μία πολύ ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες. Συζητήσαμε δύο θέματα: Το πρώτο αφορά στο Κυπριακό. Ευχαρίστησα τον γενικό γραμματέα για την πολύ ουσιαστική συνεισφορά του και τη διαρκή προσπάθειά του στην επίλυση αυτού του ζητήματος και του επανέλαβα την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στα δίκαια αιτήματα της ελληνοκυπριακής κοινότητας για να βρεθεί επιτέλους δίκαιη και βιώσιμη λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τον Ελληνισμό εδώ και 45 χρόνια».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι συζήτησαν την «πράσινη ατζέντα» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την οποία ο κ. Γκουτέρες έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα της δικής του προσωπικής ατζέντας.
«Επανέλαβα την αμέριστη στήριξη της Ελλάδος στην πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και παρουσίασα το σχέδιο της χώρας μας για το πως η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής μάχης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.
Και πρόσθεσε: «Το φυσικό περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί όχι μόνο υποχρέωση απέναντι στις επόμενες γενιές αλλά και ευκαιρία να αναδείξουμε το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας. Γι' αυτό και μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την επικαιροποιημένη στρατηγική της για την επίτευξη των στόχων που ετέθησαν στη διάσκεψη των Παρισίων και θα είναι μία στρατηγική τολμηρή, φιλόδοξη και στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση αυτού του κρίσιμου ζητήματος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.