- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΑΔΕΔΥ κατά Τσακαλώτου: Έχει «απύθμενο θράσος»
Δριμεία κριτική για την παρουσία του πρώην υπουργού στο συλλαλητήριο της Τρίτης
Για απύθμενο θράσος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο η ΑΔΕΔΥ.
Για απύθμενο θράσος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την παρουσία του στο συλλαλητήριο της Τρίτης κατά των εργασιακών διατάξεων που περιλαμβάνονται στον αναπτυξιακό νόμο.
Η ΑΔΕΔΥ παρουσίασε επίσης και έναν δεκάλογο μέτρων που υπέγραψε ο υπ. Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα οποία το «πάγωμα» για μια διετία της μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων, την άρνηση καταβολής με πολιτική απόφαση του 13ου και 14ου μισθού, την μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Με αφορμή τη χθεσινή παρουσία του κ. Τσακαλώτου στην απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Όπως διαπιστώσαμε από φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -γιατί στη συγκέντρωση και στην πορεία δεν τον αντιληφθήκαμε- στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παραβρέθηκε ο τ. Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Το θράσος του κ. Τσακαλώτου είναι απύθμενο.
Ως Υπουργός Οικονομικών, επί 4 χρόνια, αρνούνταν κατηγορηματικά να συναντήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας.
Η μόνη συνάντηση που έγινε μαζί του ήταν τον Ιούλιο του 2018, ύστερα από συγκέντρωση και επεισόδια που έγιναν στην είσοδο του Υπουργείου του με τη ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμούς εργαζομένων. Σε εκείνη τη συγκέντρωση κατασχέθηκε η ντουντούκα της ΠΟΕΔΗΝ, ως φονικό εργαλείο, και συνδικαλιστικά στελέχη σύρθηκαν και σύρονται στην κρατική ασφάλεια κατηγορούμενα με τον μισό ποινικό κώδικα.
Αποτελεί πράγματι πρόκληση ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που:
– Αρνήθηκε να καταβάλει με πολιτική απόφαση τον 13ο και 14ο μισθό στους Δημοσίους Υπαλλήλους,
– Πάγωσε τη διετία 16-17 για τη μισθολογική μας εξέλιξη,
– Παρέπεμψε στις καλένδες το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας,
– Συνυπέγραψε τη μείωση των κύριων συντάξεων κατά 40%,των επικουρικών κατά 50% και των συντάξεων χηρείας κατά 60%,
– Ψήφισε και εφάρμοσε ευλαβικά 3ο και 4ο μνημόνιο,
– Μείωσε το αφορολόγητο,
– Αύξησε τις εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ,
– Κατάργησε το ΕΚΑΣ,
– Ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για 99 χρόνια,
– Ιδιωτικοποίησε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και τόσα άλλα,
να έχει το θράσος να παραβρίσκεται στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «διεκδικώντας» την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε η Κυβέρνησή του, οι οποίοι τόσα δεινά έχουν επιφέρει στους εργαζόμενους, μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια.
Είναι, πράγματι, τραγικά γελοίο και αποτελεί απίστευτη υποκρισία να παριστάνει τον υποστηρικτή των αιτημάτων των εργαζομένων, ο κ. Τσακαλώτος που υπήρξε ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες των Τροϊκανών και που υλοποίησε κάθε τους επιθυμία.
Τον παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων και της κοινωνίας.
Αιδώς Αργείοι!!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.