- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Άντζελα Γκερέκου: Ο ΕΟΤ μπαίνει σε νέα εποχή
Η νέα πρόεδρος του οργανισμού στην 84η ΔΕΘ
Επιδιώκουμε την προώθηση της βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα δηλώνει η νέα πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.
Η προβολή του ελληνικού τουρισμού με βάση τη χάραξη της πολιτικής του υπουργείου και ενιαία ατζέντα με εξειδίκευση ανά Περιφέρεια και θεματική είναι ο στόχος του ΕΟΤ, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Οργανισμού Άντζελα Γκερέκου.
«Επιδιώκουμε την προώθηση της βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα, με βάση τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, καθώς πλέον οι βιώσιμες τουριστικές μονάδες και η βιωσιμότητα στη λειτουργία του τουρισμού συνολικά αποτελεί ζητούμενο και στον τουρισμό διεθνώς”, σημείωσε η Γκερέκου και τόνισε: “Αναδεικνύουμε τις πρακτικές που οδηγούν σε μια τουριστική ανταγωνιστική πρόταση διεθνώς, με σεβασμό στο περιβάλλον που είναι, εξάλλου, και το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας», είπε.
Αναφερόμενη στα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, είπε ότι αποτελεί επιδίωξη η αναβάθμισή τους, ως κέντρα προβολής της χώρας μας.
«Είμαστε ανοιχτοί και επιδιώκουμε σταθερό διάλογο με τους επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού για αποτελεσματικότερη προβολή της Ελλάδας. Η χώρα χρειάζεται βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη προς το συμφέρον της οικονομίας και της κοινωνίας και αυτή είναι η μόνη μας προτεραιότητα για οικονομική και περιβαλλοντική ευημερία», τόνισε.
Επεσήμανε επίσης, ότι ο ΕΟΤ στο θέμα της προβολής θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των νέων και των start ups του τουρισμού, καθώς αφουγκράζεται το πνεύμα της εποχής όπου η τεχνολογία προσφέρει πολλά και χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση των τουριστικών προϊόντων.
Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί στο θέμα των συνεργειών
Αναφερόμενη στη Θεσσαλονίκη η κ.Γκερέκου υπογράμμισε ότι ο ΕΟΤ συνεργάζεται πολύ καλά με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, τόσο με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής, όσο και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Ξενοδόχων αλλά και γενικότερα με τον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματίες.
«Διακρίνω μια μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθούν στη Θεσσαλονίκη καινούργια τουριστικά προϊόντα. Πρέπει να γίνει μια πόλη προορισμός σε πολλαπλά επίπεδα: Αναφορικά με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία κτλ. Ξέρουμε ότι η πόλη τα διαθέτει όλα αυτά αλλά χρειάζεται να μπουν σε μια πλατφόρμα προβολής διαφορετική. Δεν φτάνουν οι εκθέσεις στο εξωτερικό, ούτε οι εκθέσεις που γίνονται στην πόλη, που καλώς γίνονται φυσικά. Είναι μεγάλη γιορτή για την πόλη και τους επιχειρηματίες η ΔΕΘ αλλά και η Filoxenia, η μεγάλη έκθεση τουρισμού που θα γίνει τον Νοέμβριο. Υπάρχει εξαιρετικό πεδίο συνεργασίας με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης και μπορούν να γίνουν περισσότερα με τη συνδρομή και των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού», είπε η κ. Γκερέκου. «Γενικά, βλέπω πως η Θεσσαλονίκη έχει το πλεονέκτημα να λειτουργεί με συνέργειες και νομίζω ότι πρωτοπορεί στο θέμα αυτό», πρόσθεσε.
«Πρόθεση του ΕΟΤ στον τομέα της προβολής είναι να ενοποιήσουμε τα πολλά και διαφορετικά κομμάτια και να συνθέσουμε ένα ενιαίο πλαίσιο. Οι δήμοι και οι περιφέρειες πρέπει να έχουν μια ομοιογένεια στο πώς βλέπουν το τουριστικό τους προϊόν. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βεβαίως, ότι δεν θα υπάρχει εξειδίκευση και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε τόπου», επεσήμανε η πρόεδρος του Οργανισμού.
ΕΟΤ ένας φορέας με ιστορία
Η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε στην σημασία του ρόλου του ΕΟΤ καθώς είναι «ο εθνικός μας φορέας που πάνω του στηρίχτηκε όλος ο ελληνικός τουρισμός».
«Αν δούμε την ιστορία του μέσα από τα αρχεία, θα διαπιστώσουμε ότι ο ΕΟΤ έκανε πολύ προωθημένες ενέργειες. Ως παράδειγμα σας αναφέρω ότι 30 χρόνια πριν, με απόφαση του ΕΟΤ ανέβηκε στα αγγλικά, χειμώνα, αρχαία ελληνική τραγωδία, σε κλειστό θέατρο για τους ξένους που ζούσαν τότε στην Ελλάδα ή είχαν έρθει ως επισκέπτες », πρόσθεσε η κ. Γκερέκου. Η ίδια μάλιστα τότε, ούσα ηθοποιός, έτυχε, όπως μας αποκάλυψε, να ερμηνεύει έναν ρόλο στη συγκεκριμένη παράσταση.
Η κ. Γκερέκου τόνισε ότι ο ΕΟΤ και η προβολή της χώρας μπαίνουν σε άλλη εποχή, καθώς οι ανάγκες στον τουρισμό μεταβάλλονται συνεχώς και πρέπει κανείς να συμπορεύεται με τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.