- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
«Εποικοδομητική και μαχητική» αντιπολίτευση προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου, με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη για την 84η ΔΕΘ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ασκήσει μια εποικοδομητική, ταυτόχρονα μια μαχητική αντιπολίτευση» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την οποία ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη για την 84η ΔΕΘ.
«Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι εμπειρία και ωρίμανση σημαίνει δεν διεκδικούμε μαχητικά» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια μακρά εμπειρία στην πολιτική ζωή τού τόπου και κυβερνητική εμπειρία, και δεν πρόκειται να καταφύγει σε κασσανδρολογία και καταστροφολογία.
Για το μετρό Θεσσαλονίκης
«Η κριτική μου είναι ξεκάθαρη, ευθεία, τεκμηριωμένη. Για πάρα πολλά χρόνια η ανάδοχος εταιρεία του έργου, με άλλη ιδιοκτησία τότε, είχε χαρακτηριστεί ως ο εθνικός εργολάβος και είχε εμπλοκή στα ΜΜΕ. Η δική μας κυβέρνηση δεν θέλησε να μπει σε συναλλαγή, διαπλοκή. Καθόρισε τους όρους με βάση τους όρους, το Σύνταγμα, το δημόσιο συμφέρον. Δεν χαρίσαμε χρέη. Ο επιβλέπων το έργο κατά τη δική μας διακυβέρνηση συνεργάστηκε άψογα και χάρη και στη συνεργασία τους καταφέραμε να τρέξει το έργο γρήγορα. Αφότου άλλαξε η ηγεσία και ο εργολάβος, άρχισε να πετάει αετό, να κάνει καθυστερήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στη ΔΕΘ και προκατέλαβε αποφάσεις που πρέπει να παίρνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί, όπως το ΚΑΣ. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε πάτημα στον εργολάβο να αξιώσει αποζημιώσεις. Τα όποια κέρδη δεν κατάφερε να αποκομίσει από την αύξηση τιμής των διοδίων που αποτρέψαμε με πράξη νομοθετικού περιεχμένου προεκλογικά, ίσως να το κάνει μεσω του μετρό. Η εξέλιξη για το μετρό πρέπει να αποτραπεί και εμείς θα συνδράμουμε στις κινήσεις των πολιτών ώστε να αποτραπεί».
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Σε ερώτηση για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: Με λένε Τσίπρα, όχι Μητσοτάκη. Ζήτησε εκλογές γιατί ήθελε να δημιουργήσει ένα τοξικό πολιτικό κλίμα και να αντιμετωπίσει εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ. Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα. Η ίδια η ζωή και η κυβέρνηση που έχει την πρωτοκαθεδρία θα διαμορφώσουν τις συνθήκες για την ολοκλήρωση ή μη της τετραετίας.
Η επένδυση στο Ελληνικό
Εμείς κυβερνήσαμε 4,5 χρόνια και καταφέραμε να βάλουμε τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης που ζούσε η ελληνική οικονομία και φτάσαμε σε ρεκόρ επενδύσεων. Από το 2001 έως το 2014 έρχονταν και έφευγαν σχέδια επί χάρτου. Εγινε ένας διαγωνισμός που κατέληξε σε μια σύμβαση και είπαμε ότι είναι μια σημαντική επένδυση την οποία πρέπει να προχωρήσουμε προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Φέραμε την απόφαση κοντά στο 90% της ολοκλήρωσης. Δουλέψαμε στενά με τον επενδυτή αλλά προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Εμείς θέλουμε επενδύσεις αλλά να μη δίνουμε την αίσθηση ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ικανότητες και δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά του. Δεν είμαστε της λογικής της αρπαχτής. Θέλουμε στρατηγικές επενδύσεις ώστε να παράξουν προστιθέμενη αξία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι να προσέξετε για να μη χάσετε την πληρωμή
Οι δύο τρόποι για να κάνετε την αίτηση
Η γαλλική επένδυση στον Great Sea Interconnector αναβαθμίζει τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η πολιτική ατζέντα παραμένει στραμμένη στα εσωτερικά προβλήματα
Αιχμές για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και συλλογικών διαδικασιών
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.