- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η δέσμευση Γεωργιάδη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ
Γεωργιάδης: Θα κανονίσουμε συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για όλα τα ζητήματα που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις τράπεζες.
Η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ήταν το βασικό θέμα στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργο Καρανίκα και μέλη του προεδρείου της.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε υπό εξαιρετικά εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας με την ΕΣΕΕ και συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια στενή ομάδα συνεργασίας για την πάταξη του παρεμπορίου, να συνεργαστούμε για τη συνέχεια προγραμμάτων που είναι απαραίτητα για τη μικρομεσαία επιχείρηση και να κανονίσουμε συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις τράπεζες».
Από την πλευρά του ο κ. Καρανίκας δήλωσε: «H ΕΣΕΕ κατέθεσε σήμερα στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων, με στόχο την ανάδειξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε πρωταγωνιστή του νέου αναπτυξιακού αφηγήματος της χώρας. Η εξασφάλιση της πρόσβασης των μικρομεσαίων στη χρηματοδότηση, τραπεζική, κρατική ή κοινοτική, είναι βασική προϋπόθεση ανάπτυξης. Συνακόλουθα, τα μέτρα που προτείνουμε για πάταξη του παρεμπορίου, ενίσχυση των εξαγωγών και των συνεργατικών σχηματισμών τύπου cluster, έλεγχο του υπαίθριου εμπορίου και ενίσχυση του θεσμού των εκπτώσεων θα δώσουν τη δυνατότητα στο νόμιμο εμπόριο να ανθήσει και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας έτσι το διαχρονικά καθοριστικό ρόλο του στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.