Νόνη Δούνια: Η Αίγινα ζητά λύσεις για το πρόβλημα ρευματοδότησης
Ερώτηση της βουλευτή στη Βουλή για το πρόβλημα μεσούσης της τουριστικής σεζόν
«Οι συνεχείς υπερτάσεις ρεύματος δημιουργούν λειτουργικά, αλλά και οικονομικά προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Αίγινας» επισημαίνει η βουλευτής Νόνη Δούνια.
Το ζήτημα των προβληματικών υπερτάσεων και υποτάσεων του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αίγινας έθεσε με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Νόνη Δούνια.
Ειδικότερα, τα προβλήματα ταλαιπωρούν περιοχές του νησιού, όπως το Σφεντούρι, την Πέρδικα, τον Μαραθώνα, τη Βρόχεια, την πόλη της Αίγινας, την Κυψέλη, τους Αγίους, το Βαθύ κ.ά. .
Η κ. Δούνια απηύθυνε την ερώτησή της προς υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την άμεση αποκατάσταση της ρευματοδότησης του νησιού.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: «Σοβαρό πρόβλημα με τις υπερτάσεις και τις υποτάσεις του ηλεκτρικού ρεύματος υπάρχει σε πολλές περιοχές της Αίγινας, όπως το Σφεντούρι, την Πέρδικα, τον Μαραθώνα, τη Βρόχεια, την πόλη της Αίγινας, την Κυψέλη, τους Αγίους, το Βαθύ κ.ά. . Η ακατάλληλη αυτή ρευματοδότηση και, ιδίως, οι συνεχείς υπερτάσεις ρεύματος δημιουργούν σημαντικά λειτουργικά, αλλά και οικονομικά προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της περιοχής. Ιδιώτες και επιχειρηματίες καλούνται να επισκευάζουν συνεχώς ή να αντικαθιστούν ηλεκτρικές συσκευές, που καίγονται από την υψηλή τάση του ρεύματος. Μεγάλες επιπτώσεις έχει η κακή ρευματοδότηση και στις τουριστικές επιχειρήσεις, όπως, τα ξενοδοχεία και οι χώροι εστίασης, αφού αυτές υπολειτουργούν καταμεσής της τουριστικής περιόδου.
Είναι απαραίτητη η καταγραφή των volt των τάσεων από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) στις εν λόγω περιοχές και η άμεση επίλυση του προβλήματος παροχής ενέργειας, ώστε να μην πλήττεται η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι περιουσίες των νησιωτών, αλλά και να μην διαταράσσεται η καθημερινότητα των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Είναι ενήμερο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα σημαντικά προβλήματα ρευματοδότησης (με συνεχείς υπερτάσεις και υποτάσεις) που υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Αίγινας, μεσούσης, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου;
2. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα ρευματοδότησης στην Αίγινα;»
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.