- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο
Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο νομοθετημάτων της κυβέρνησης
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο νομοθετημάτων της κυβέρνησης.
Με την ψήφιση του διυπουργικού νομοσχεδίου, έκλεισε ο πρώτος κύκλος των νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία έχει προσδώσει στις διατάξεις μείζονα συμβολική και ουσιαστική αξία.
Το απόγευμα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία το διυπουργικό νομοσχέδιο μαζί με τις διατάξεις που αφορούν το πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα σε δήμους και Περιφέρειες και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Να σημειωθεί ότι καμία από τις ονομαστικές ψηφοφορίες που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των τριών επίμαχων άρθρων δεν διεξήχθη καθώς είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την Ολομέλεια και οι βουλευτές του δεν συμμετείχαν στη διαδικασία .
Ονομαστική ψηφοφορία έγινε στη βάση του αιτήματος του ΚΚΕ για το άρθρο 64 που αφορά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου χωρίς τη συμμετοχή του ΜέΡΑ25 που επίσης είχε αποχωρήσει από την Ολομέλεια.
Το άρθρο υπερψήφισαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών» και το ΚΚΕ καταψήφισε.
Ειδικότερα: Σε σύνολο 198 παρόντων βουλευτών το άρθρο έλαβε 162 ψήφους υπέρ, 15 ψήφους κατά και 21 «παρών».
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ, όπως και υπέρ των άρθρων 1,2,3 που αφορούν την κυβερνησιμότητα σε δήμους και Περιφέρειες.
Υπέρ του άρθρου 101ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Η νέα διάταξη ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, λόγω της προηγούμενης θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού και την οδηγεί σε παραίτηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.