- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βορίδης για ΕΡΤ: Είχε μετατραπεί σε κομματική τηλεόραση
Τι είπε ο Μάκης Βορίδης για το χαρτοφυλάκιό του
Επιτακτική ανάγκη «η αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τα τραγελαφικά», σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη.
«Το επιτελικό μοντέλο πρέπει να το δούμε στην πράξη», σχολίασε για το κυβερνητικό μοντέλο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο όπως σχολίασε «ήταν νομοθετημένο, αλλά ήταν επιλογή να μη λειτουργεί».
«Το ασυμβίβαστο εκ του νόμου υπήρχε», είπε για την οδηγία που δόθηκε στους Υπουργούς και σημείωσε πως «σωστά προχωρά η κυβέρνηση σε τέτοιου είδους περιορισμούς».
Κληθείς να σχολιάσει την ανάθεση της ΕΥΠ, του ΑΠΕ και της ΕΡΤ στον Πρωθυπουργό, σχολίασε κυρίως το τελευταίο, ήταν επιτακτική ανάγκη «η αποκατάσταση της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τα τραγελαφικά», αφού «είχε μετατραπεί σε κομματική τηλεόραση».
«Είναι από τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουμε ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, ο πρωθυπουργός το παίρνει πάνω του για το λόγο αυτόν», εξήγησε σχετικά.
Μιλώντας για το χαρτοφυλάκιό του, είπε πως «αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ, είναι περίπου το 5%», το οποίο μπορεί μαζί με την προστιθέμενη αξία να φτάσει ακόμα και το 20%.
«Η αγροτική ανάπτυξη έχει τη δική της συμβολή στη συνολική ανάπτυξη κι αυτό πρέπει να μετατραπεί σε αύξηση του εισοδήματος των αγροτών», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό είναι η διαπραγμάτευση της κοινής αγροτικής πολιτικής από πλευράς Ελλάδας».
Η συμπαράταξη με τον αγροτικό κόσμο είναι «ξεκάθαρη», σχολίασε.
Τόνισε παράλληλα αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πως «δεν έχουμε αυταπάτες, έχουμε όμως γνώση και εμπειρία των διαδικασιών».
«Πρέπει να διασφαλίσουμε την επίτευξη του στόχου των προϋπολογισμών», σημείωσε, εξηγώντας πως ο τρέχον είναι της προηγούμενης κυβέρνησης, όμως «στον επόμενο προϋπολογισμό θα εφαρμόσουμε μια σειρά δικών μας μέτρων, όπως αυτά για τις εμπροσθοβαρείς πολιτικές».
Ερωτηθείς για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπογράμμισε πως «ο κάθε πρωθυπουργός οργανώνει την πολιτική του, πρέπει να του αναγνωρίζεται ότι έχει αυτήν την επιλογή» και απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για υποβάθμισή του στο συγκεκριμένο υπουργείο, είπε πως πρόκειται για υπουργείο «που ακουμπά ένα τεράστιο κομμάτι της ελληνικής παραγωγής».
Χαρακτήρισε, τέλος, «προφανές ότι δεν είναι υποβάθμιση», καλώντας τους επικριτές του «να το δουν αντίστροφα, το ότι τοποθετούμαι εγώ είναι σαφές ότι είναι σημαντικό το υπουργείο».
Πηγή: ant1news.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.