- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Liberation: Εκλογές με γεύση στάχτης
Ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας για «το τέλος της παρένθεσης ΣΥΡΙΖΑ»
Για το τέλος της παρένθεσης ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η Liberation σε ρεπορτάζ της που τιτλοφορείται «Εκλογές με γεύση στάχτης».
«Την Κυριακή, οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν. Πολλοί για να απορρίψουν ή να τιμωρήσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε κάκιστη διαχείριση της καταστροφής. Αναγνωρίζοντας την έκταση της τραγωδίας πολύ αργά, και του αριθμού των θανάτων», αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου και εξηγεί: «Χωρίς να λάβει υπόψη του τις πραγματικές διαστάσεις της τραγωδίας, δεν έλαβε τις ορθές αποφάσεις που θα επέτρεπαν στους πυροσβέστες και την αστυνομία να ενεργήσουν πιο γρήγορα.Και πολλαπλασιάζοντας τις ψευδείς υποσχέσεις για την ανασυγκρότηση, την αποζημίωση των θυμάτων. Σε αυτές τις εκλογές, ο νυν πρωθυπουργός είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει και επίσης θα τελειώσει μια εποχή: Τον Ιανουάριο του 2015, εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα... Οι Έλληνες που καταστράφηκαν από την πενταετή λιτότητα τον υποστήριξαν με ενθουσιασμό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όπως οι στάχτες στο Μάτι, οι υποσχέσεις του για μια ριζική αλλαγή αναδύονται σαν καπνός».
Οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει την τραγωδία που αποκρυσταλλώνεται ως σωρευμένη απογοήτευση γύρω από τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μια απογοήτευση που αναμένεται να εκφραστεί στις εκλογές της Κυριακής κλείνοντας την παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ, του πρώτου αριστερού κόμματος που κέρδισε την εξουσία», αναφέρεται.
Από το άρθρο δεν λείπουν οι αναφορές στις διακοπές του πρωθυπουργού στη θαλαμηγό:
Διακοπές σε ένα όμορφο γιοτ
Από το Μάτι, ο Τσίπρας έσπευσε να ρίξει την ευθύνη στην κατάσταση που κληρονόμησε... Αλλά γιατί χρειάστηκε σχεδόν ένας χρόνος στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να παρουσιάσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης αυτού του θερέτρου με τις παράνομες κατοικίες; Λίγες μέρες μετά την τραγωδία, οι φωτογραφίες του Τσίπρα και της οικογένειάς του που έκαναν διακοπές στο θαυμάσιο γιοτ του συζύγου ενός εκ των συνεργατών του είχαν καταστροφικό αποτέλεσμα. Και εξίσου συμβολικό: Αριστερός πρωθυπουργός, ο μόνος που έχει εκλεγεί στην Ελλάδα, χαλάρωνε με τους πλούσιους φίλους του όταν η μεσαία τάξη αποδεκατιζόταν στο Μάτι θρηνώντας ανθρώπινες ζωές».
Το τέλος των μνημονίων
«Η λιτότητα, όχι μόνο δεν τερματίστηκε, αλλά διπλασιάστηκε. Αυτή η αρχική προδοσία δεν θα συγχωρηθεί ποτέ», υποστηρίζει τέλος η εφημερίδα «Liberation».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.