Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας σε Ερντογάν: Δε μιλάω μόνος μου, έχω στο πλευρό μου την ΕΕ

Αποστομωτική απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τούρκο Πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-erntogan
Τσίπρας - Ερντογάν/ ©INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Καστελόριζο και τις παράνομες γεωτρήσεις.

Από την Κύπρο απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του ότι ««Ό,τι και να λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μιλάει μόνος του, έχει στο πλευρό του την Ε.Ε.» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Ερντογάν  είχε εμφγανιστεί για μία ακόμα προκλητικός στις δηλώσεις του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί.

Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και συνέχισε: «Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ