- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τσίπρας: Να μην σκεφτεί η Τουρκία να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ3
Να μην σκεφτεί καν η Τουρκία να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο, προειδοποιεί ο Αλ. Τσίπρας με συνέντευξη του στην ΕΡΤ3.
Να μην σκεφθεί καν να κάνει γεώτρηση στο Καστελόριζο προειδοποιεί την Αγκυρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει σχέδιο και θα αποτρέψει οποιαδήποτε γεώτρηση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην ΕΡΤ 3 και θα προβληθεί στις 10.00 απόψε.
Ο κ. Τσίπρας δηλώνει «απόλυτα δικαιωμένος» για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και σημειώνει πως η επίλυση του Μακεδονικού αναβάθμισε τη διεθνή αξιοπιστία και το κύρος της χώρας και ήταν αυτό που συνέβαλε στο να υπάρξει η μεταστροφή του διεθνούς παράγοντα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ των εθνικών μας θέσεων. Με αποτέλεσμα την ξεκάθαρη, σαφή και αυστηρή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, «που είναι μια μεγάλη εθνική διπλωματική νίκη της Ελλάδας και της Κύπρου». Κατηγορεί, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για «ανεύθυνη και υποκριτική στάση» απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.
«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι ένας Αρμαγεδώνας», τονίζει ο κ. Τσίπρας και σημειώνει πως αυτό είναι που θέλει να κρύψει ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγοντας το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μαζί του. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ, ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως όχι μόνο φοροελαφρύνσεις δεν θα φέρει, αλλά θα φέρει απολύσεις, περικοπές επιδομάτων, διάλυση του κοινωνικού κράτους, θα επαναφέρει πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά.
Χαρακτηρίζει «παράλογο» να λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι με ένα «κύμα μεταρρυθμίσεων» θα δελεάσει τους εταίρους για να αποδεχθούν τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, όταν, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το έχει πετύχει αυτό, δηλαδή μείωση κατά μία μονάδα, βάζοντας στην άκρη το ποσό των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «συστημική επιλογή» τον κ. Βαρουφάκη με στόχο να ανακόψει την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται, ακόμα, στη ρύθμιση των 120 δόσεων, στα μέτρα για την ανακούφιση της μεσαίας τάξης και δηλώνει βέβαιος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.