Πολιτικη & Οικονομια

Σκεπτικός στρατιώτης με το ΚΙΝΑΛ

Διαφωνώ με τον χειρισμό της κ. Γενννηματά, αλλά τον σέβομαι αυτή τη στιγμή

stavros-konstantinidis.jpg
Σταύρος Κωνσταντινίδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
396832.jpg
©INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έκκληση να μην φανεί ότι το μόνο κέρδος της αποχώρησης του Βενιζέλου είναι η Βάνα Μπάρμπα και ο Παναγούλης.

Αμέσως μετά την υποψηφιότητά μου ως Ευρωβουλευτής έθεσα εαυτόν στην υπηρεσία του ΚΙΝΑΛ, ως όφειλα και όπως θεωρήσει αυτό καλύτερα. Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας λέγεται αυτό στον πόλεμο.

Είμαι απο αυτούς που δεν παίρνει προσωπικά το πολύπλοκο πολιτικό παιχνίδι, παρότι στεναχωρήθηκα απο τις εξελίξεις στο αχρείαστο κατά την γνώμη μου ζήτημα μεταξύ Γεννηματά- Βενιζέλου. Διαφωνώ με τον χειρισμό της κας Γενννηματά, αλλά τον σέβομαι αυτή τη στιγμή. Είμαι αρκετά έμπειρος να μην προσωποποιώ καταστάσεις, σχεδόν μπαρουτοκαπνισμένος απο τα τερτίπια της ζωής. Γνωρίζω καλά ότι συγκρούονται πάντα αμιγώς πολιτικά ζητήματα με υποκειμενικές κοινωνικές αναγνώσεις αλλά ταυτόχρονα και υπαρξιακές αγωνιες με ιδιάζουσες ψυχολογικές οπτικές. Έχω γράψει πολλες φορές ότι η ψυχαναλυτική οντότητα των πολιτικών πρωταγωνιστών επηρεάζει περισσότερο μερικές φορες τις εξελίξεις απ’ ότι η αυτή καθ’ εαυτή η πολιτική.

Δείτε για παράδειγμα πως ο υπεροπτικος και κυνικος χαρακτήρας της Τασίας κοστίζει 3% στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία μέρα έτσι για πλάκα. Από την αποχώρηση Βενιζέλου δεν υπάρχει κερδος, υπάρχει ζημία. Ωστόσο κάνω έκκληση να μην φανεί ότι το μόνο κέρδος της αποχώρησης του Βενιζέλου είναι η Βάνα Μπάρμπα και ο Παναγούλης. Θα είναι ύβρις αυτό. Είμαι στρατευμένος στην προοδευτική, φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατική προοπτική της χώρας. Αυτή εκφράζεται κατά το δυνατόν απο το ΚΙΝΑΛ σήμερα. Είμαι δίπλα στο ΚΙΝΑΛ και θα είμαι στρατιώτης στην προεκλογική περίοδο. Σέβομαι την συλλογική προσπάθεια, ξέρω ότι αν δεν νικήσει το ΚΙΝΑΛ στην αναλογία του, δεν θα υπάρξει ισορροπία στο πολιτικό σκηνικό. Η αυτοδυναμία της ΝΔ θα είναι μια υπερφίαλη αυτοπεποίθηση χωρίς αντίκρυσμα, και είμαι βεβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά χωρίς να υπονοηθεί καμία συνεργασία μαζί του. Ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής έδωσα αγώνα ο απογοητευμένος κεντρώος να μην πάει απευθείας στη ΝΔ, και ο εξαπατημένος του ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στο ΚΙΝΑΛ. Πρέπει να είμαστε εδώ ακόμη με εξωστρέφεια και δύναμη. Όλα θα κριθούν απο το αποτέλεσμα.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας
Η γοητεία της ακύρωσης του άλλου και της πραγματικότητας

Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική γραμμή του κόμματος το γεγονός ότι έχασε, ούτε φυσικά υπονοεί κάτι τέτοιο ο συναγωνιστής Θ. Μαργαρίτης. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας άλλος «αρχηγός»

Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;
Κεντροαριστερά: Να ενωθούμε για να γυρίσουμε στα παλιά;

«Η επιστροφή σε σχήματα και ιδεοληψίες του αλήστου μνήμης παρελθόντος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανάκαμψης για το κόμμα που (θέλει να) εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα»

Podcast «50 χρόνια Μεταπολίτευση»: Νίκος Παναγιώτου και Χρήστος Φραγκονικολόπουλος συζητούν με τον αναπληρωτή καθηγητή Σωτήρη Πετρόπουλο για το κράτος και την κοινωνία πολιτών
Podcast 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Το κράτος και η κοινωνία των πολιτών

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Σωτήρης Πετρόπουλος συζητά με τους καθηγητές Χρήστο Α. Φραγκονικολόπουλο και Νίκο Σ. Παναγιώτου

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΑΡΗΣ - ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Όποιος δήμαρχος δεν μπορεί, να πάει σπίτι του

Το καλοκαίρι έρχεται κάθε χρόνο και οι ανάγκες για καθαρισμό είναι σταθερές. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τρέχουν τελευταία στιγμή ή να αναθέτουν εργασίες σε εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.