Δύο «φωτογραφικές» τροπολογίες της τελευταίας στιγμής
Διαγράφονται πρόστιμα από τελωνειακές παραβάσεις
Με δύο «φωτογραφικές» υπουργικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, που αφορούν σε διαγραφή χρεών και προστίμων με αναδρομική ισχύ, έκλεισε τις εργασίες της η Βουλή, λίγο πριν τις κάλπες.
Τελωνειακές παραβάσεις και πρόστιμα με αναδρομική ισχύ, διευθετούνται την τελευταία στιγμή με δύο «φωτογραφικές» υπουργικές τροπολογίες, που ψηφίστηκαν πριν κλείσει η Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα στην περίπτωση εκλογών.
Η πρώτη τροπολογία, σύμφωνα με την έκθεση του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αφορά στη διαγραφή τελωνειακών παραβάσεων. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη τροπολογία υπάγονται
και οι τελωνειακές παραβάσεις της εταιρείας ΣΕΚΑΠ, γεγονός που προκαλεί μη προσδιοριζόμενη απώλεια εσόδων.
Ειδικότερα στην συγκεκριμένη τροπολογία, αναφέρεται πως προτείνεται: «η μη κήρυξη ως αστικώς συνυπεύθυνου του νομικού προσώπου που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 152 του τελωνειακού Κώδικα καταλαμβάνει και εκείνες τις περιπτώσεις στις οποίες η καταλογιστική πράξη δεν είχε μεν εκδοθεί εως την ημερομηνία μεταβίβασης των μετοχών ή περιουσιακών στοιχείων, εκδόθηκε, όμως, πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4469/2017. Δεν οφείλονται εφεξής τυχόν επιβαρύνσεις για τις οποίες το νομικό πρόσωπο έχει κηρυχθεί αστικώς συνυπεύθυνο».
Υπογραμμίζεται παράλληλα πως από τις διατάξεις προκαλείται σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού απώλεια εσόδων από τη διαγραφή οφειλών από πρόστιμα, πολλαπλά τέλη, δασμούς και λοιπές επιβαρύνσεις που προέρχονται αποκλειστικά από καταλογιστικές πράξεις. Η ανωτέρω απώλεια θα αντιμετωπίζεται από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού».
Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη δεύτερη τροπολογία διαγράφονται αναδρομικά πρόστιμα για συναποθήκευση πετρελαιοειδών.
«Ορίζεται ρητά ότι δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα του ν. 3054/2002 για συναποθήκευση πετρελαιοειδών προϊόντων από περισσότερους κατόχους αδειών εμπορίας σε φορολογικές αποθήκες του άρ 63 του ν 2960/2001 η οποία έχει συντελεστεί πριν από την έναρξη ισχύος του ν 4602/2019» αναφέρεται στην σχετική έκθεση του γενικού Λογιστηρίου το οποίο ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση αναφέρεται σε απώλεια εσόδων χωρίς όμως να προσδιορίζει το ύψος τους.
Διαβάστε την τροπολογία εδώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το έρεβος της τρομοκρατίας μπορεί να νικηθεί μόνο με το φως μιας δημοκρατίας» επισήμανε ο ΠτΔ
Πώς υπολογίζεται το ποσό
«Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο» είπε ο πρωθυπουργός
Η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά την ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, αλλά την ανάγκη για θεσμικά κόμματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύονται σε επεξεργασμένο πρόγραμμα και πολιτικές αρχές
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.