- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης: Εξαιρετικά αρνητική η σύγκρουση Γεννηματά –Βενιζέλου
Δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση της κ. Γεννηματά να δώσει το Επικρατείας στον Γιώργο Καμίνη.
«Ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές» θεωρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης τη ρήξη στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το Σάββατο το μεσημέρι. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εκλέχθηκε την περασμένη Κυριακή και πάλι πρώτος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει με νόημα ότι «η ενότητα σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της».
Αναφερόμενος στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνει πως «η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της ανόδου των αντιευρωπαϊκών και ακροδεξιών ομάδων είναι η προγραμματική συνεργασία μεταξύ Σοσιαλιστών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων, η οποία θα προωθήσει την ταχύτερη πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, και αναφέρει ότι ο επικεφαλής υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φράνς Τίμερμανς, και των Φιλελευθέρων, Μαργκρέτ Βέσταγκερ είναι δύο πρόσωπα που μπορούν να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.
Ο κ. Ανδρουλάκης εξηγεί, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι η ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη γιατί καρπώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική ωστόσο σημειώνει πως αποφεύγει κάθε γόνιμη συζήτηση θέλοντας να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία επενδύοντας μόνο στην απογοήτευση.
Για τη μικρή άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ο ευρωβουλευτής και ηγετικός παράγοντας του, τονίζει ότι θα πρέπει να πείσει τους προοδευτικούς πολίτες ότι «έχουμε αφήσει πίσω μας τις νοοτροπίες που πλήγωσαν και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει», όπως λέει και υπογραμμίζει ότι «οι εθνικές εκλογές αποκτούν χαρακτηριστικά μίας πολύ κρίσιμης μάχης για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης». Δηλώνει ότι τις ημέρες μέχρι τις εθνικές εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές του για την Ελλάδα για να πείσει τους πολίτες να το εμπιστευθούν.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το ενδεχόμενο να συμπράξει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να αποφασίσει αν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ή θα παραμείνει στην αντιπολίτευση.
«Αν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, αυτό θα σημαίνει ότι επιδοκιμάζουν τις προτάσεις μας και θα μας δώσουν τη δύναμη να επιβάλουμε κάποιες από αυτές στο πλαίσιο μίας προγραμματικής συμφωνίας εάν χρειαστεί. Αν όμως ο κόσμος δεν μας στηρίξει με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε αλλά να επιλέξουμε τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που επίσης έχει τόσο ανάγκη ο τόπος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.