Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΝΑΛ: Αντιδράσεις και παραιτήσεις μετά την αποχώρηση Βενιζέλου

Ποια στελέχη έθεσαν εαυτόν εκτός Κινήματος Αλλαγής -Το παρασκήνιο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gennimata
Φώφη Γεννηματά © INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αναβρασμός στο Κίνημα Αλλαγής. Στελέχη απέσυραν τις υποψηφιότητες τους μετά την απόφαση Γεννηματά που οδήγησε στην έξοδο του Βενιζέλου.

Αναταραχή επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ορίσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

Η ανησυχία μεταξύ κορυφαίων ονομάτων του ΚΙΝΑΛ είναι έκδηλη καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στελέχη ζητούν την σύγκληση των οργάνων του κόμματος ώστε να χαραχθεί η πορεία για την επόμενη μέρα.

Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που φοβούνται κύμα παραιτήσεων στο Κίνημα Αλλαγής. Ήδη πάντως ο Γιώργος Ντόλιος, η Σοφία Θεολογίτου (Κυκλάδες), ο Μάνος Επιτροπάκης και ακόμα δύο υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία διαμαρτυρόμενοι για την αποχώρηση Βενιζέλου δήλωσαν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι.

Έντονες αντιδράσεις

«Μετά την αισχρή απόφαση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής του Επικρατείας, είναι αυτονόητο πως όχι μόνο ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΜΕΣΑ την υποψηφιότητά μου, αλλά θα δώσω και αγώνα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα με κάθε μέσο. Πράσινη Δούρου, πράσινα ΚΚΕ και δεκανίκια του Τσίπρα εγώ δεν στηρίζω!», ήταν η ανάρτηση που έκανε στα social media ο Μάνος Επιτροπάκης, στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Σε δεύτερη  ανάρτηση του ο Μάνος Επιτροπάκης σημείωσε ότι «Η Φώφη Γεννηματά έγινε σήμερα η πράσινη Δούρου. Και στην κάθε Δούρου, ξέρετε τι κάνουμε», και σε τρίτη ανάρτηση ανέφερε: «Έκαναν το ΠΑΣΟΚ ΚΙΔΗΣΟ. Δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ...».

 

Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος γράφοντας στο Twitter: «Πολιτικός αυτοχειριασμός. Ύβρις προς όσους στηρίξαμε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ σε χαλεπούς καιρούς. Προσβολή προς τον Βενιζέλο που έσωσε την παράταξη και κράτησε όρθια τη χώρα. Συνθηκολόγηση και υποταγή στο ΣΥΡΙΖΑ. Απερίγραπτος αμοραλισμός. Το παλιό αντιστέκεται. Θα μας βρει απέναντι».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Σταύρος Κωνσταντινίδης σχολίασε: «ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ
Λυπάμαι βαθιά για τις εξελιξεις. Η αψυχολόγητη και πολιτικά κοντόφθαλμη στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στον σημαντικότερο κοινοβουλευτικό άντρα των τελευταίων χρόνων, Βαγγελη Βενιζελο, και κατ’ επέκταση η επιλογή μιας μάλλον αδιέξοδης ιδεολογικής αιώρησης σε δρόμους ολισθηρούς είναι για μένα αυτοχειρία. Επιπλέον δείχνει αδιανόητη εσωστρέφεια, εμμονή στη λάθος γραμμή, αδυναμία να νοηματοδοτηθεί μία φιλελεύθερη, σοσιαλδημοκρατική, προοδευτική προοπτική. Να οδεύσει δηλαδή τούτη την ώρα η χώρα προς την ευρωπαϊκή κανονικοποίηση. Όπως και να περιστρέψω το γεγονός διαφωνώ πλήρως, καθέτως, διαγωνίως και οριζοντίως».

Την αποχώρηση Βενιζέλου σχολίασε και ο Απόστολος Δοξιάδης αναφέροντας στο Twitter: «Ήταν μια ευκαιρία τώρα να ορθοποδήσει το ΚΙΝΑΛ κάπως, να πάρει μερικούς από αυτούς που θα αυτομολούν ατάκτως από τον ΣΥΡΙΖΑ, πάει κι αυτό. Τι να κάνουμε; ΟΙ άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους.»

Η Άννα Διαμαντοπούλου σε σχόλιό της ανέφερε: «Ένα κόμμα ,όσο μικρό κι αν είναι ,είναι καταδικασμένο να αποτύχει όταν καταργούνται τα όργανα, οι διαδικασίες η οργανωμένη άλλη άποψη. Όταν ένα κόμμα γίνεται διευρυμένο γραφείο του αρχηγού του έχει την αντίστοιχη πορεία και προοπτική. Εκπλήσσομαι με όσους σήμερα εκπλήσσονται με ο.τι συνέβη σήμερα στο ΚΙΝΑΛ».

Αποδέχθηκε εισηγήσεις να μην είναι υποψήφιος ο Γερουλάνος;

Σημειώνεται πάντως ότι πληροφορίες οι οποίες δεν είναι απόλυτα διασταυρωμένες  αναφέρουν ότι η κα. Γεννηματά αποδέχθηκε εισηγήσεις που της ζήτησαν να μην προτείνει στον Παύλο Γερουλάνο υποψηφιότητα στην Α' Αθήνας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ