- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κυρίτσης: Είμαστε η πιο σεμνή κυβέρνηση τα τελευταία 190 χρόνια
«Εμείς θεωρούμε ότι η πολιτική μας είναι σωστή»
Για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών σύμφωνα με τον Γιώργο Κυρίτση μέτρησε «η κυβερνητική φθορά».
«Ταμείο θα κάνουμε μετά τις εκλογές, οπότε μπορούμε να πούμε μόνο κάποια συμπεράσματα πιο οργανωμένα, πιο σκόρπια», είχε δηλώσει δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.
«Νομίζω ότι στο ύφος της εξουσίας δεν υπήρξε ποτέ στα 190 χρόνια ελεύθερου εθνικού βίου κυβέρνηση η οποία να ήταν πιο σεμνή, πιο ταπεινή, πιο μετρημένη, που να είχε σηκώσει περισσότερο τα μανίκια και να είχε κάνει περισσότερη δουλειά», δήλωσε μεταξύ άλλων , μιλώντας στον Realfm 97,8.
«Αυτό το οποίο κατά τη δική μου γνώμη μέτρησε για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν η κυβερνητική φθορά την οποία θα μπορούσε κανείς να την περιμένει, δεν ξέρω σε ποιο βαθμό, και το γεγονός ότι δεν είχαμε και τον επαρκή πολιτικό χρόνο για να εμπεδωθεί η πολιτική μας η μεταμνημονιακή. Δηλαδή, εάν γίνονταν οι εκλογές έπειτα από έξι μήνες, εάν είχε έρθει διαφορετικά ο εκλογικός κύκλος πιστεύω το αποτέλεσμα θα ήταν απολύτως διαφορετικό», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι υπήρξαν δομικά λάθη στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κυρίτσης απάντησε: «Εμείς θεωρούμε ότι η πολιτική μας είναι σωστή. Ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας; Είναι ότι μετά από μία δεκαετία μνημονίων που η χώρα και η οικονομία δεν είχε ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, δηλαδή σκοτωμένη εσωτερική αγορά, οι χώρες οι ευρωπαϊκές ή της Δύσης οι προηγμένες βασίζονται κυρίως στην ύπαρξη μιας ευρωπαϊκής αγοράς, αυτό στην Ελλάδα ήταν σκοτωμένο. Άρα, εμείς έχουμε μία πολιτική τόνωσης της ζήτησης, τόνωσης της εσωτερικής αγοράς και αυτό γίνεται με το να προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι μέσα στην κρίση βρέθηκαν πανί με πανί και αυτή η βελτίωση νομίζω ότι καταγράφεται κάθε μέρα στην οικονομία για αυτό τρίμηνο με τρίμηνο πάει και καλύτερα. Αλλά, δεν έχει φτάσει αυτή η γενική εικόνα βελτίωσης της οικονομίας να έχει αντανάκλαση στις τσέπες, στο νοικοκυριό και στον προγραμματισμό όλης της κοινωνίας. Αυτό όσο ναναι δεν επιδρά καλά στα εκλογικά αποτελέσματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση έθεσε ως προϋπόθεση για τη συνάντηση να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι
Τι αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου
Ο Van Weel σε συνάντηση με τον Γ. Γεραπετρίτη: Η Ελλάδα σημαντικός παράγοντας ασφάλειας
Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών
Ο πρωθυπουργός για τον νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο
Παραμένει υψηλή η φορολογική επιβάρυνση, παρά τη μικρή βελτίωση σε σχέση με το 2024
«Παραπληροφόρηση από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ – Το μέτρο για τα ταξί μηδενικών ρύπων αφορά λιγότερο από το 1%»
Ο πρωθυπουργός αποχαιρετά τον πρώην Πρόεδρο Κύπρου, αναδεικνύοντας μεταρρυθμίσεις και ευρωπαϊκή πορεία
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ
«Με τίμησε με την προστασία του σε πολύ δύσκολες στιγμές» - Η συλλυπητήρια δήλωση της Άννας Διαμαντοπούλου για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Μείωση 3,3% των τιμών εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Νοέμβριο
Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα – Ασφαλή τα πληρώματα, περιορισμένες ζημιές
Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στο Μαξίμου στο μπλόκο της Νίκαιας
Ρήξη στον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών μετά την απόφαση Καρυστιανού για δημιουργία πολιτικού φορέα
Μήνυμα για τήρηση της νομιμότητας και συνέχιση συζητήσεων χωρίς αποκλεισμούς
Η ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup
Τηλεοπτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ και στον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων
Ο υπουργός Υγείας έκανε ανάρτηση με αφορμή την αποχώρηση της Μαρίας Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών
Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.