- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Παπαδόπουλoς: O ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε για συμπεριφορές που πλήγωσαν
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπασε το εμπάργκο του κόμματος στον ΣΚΑΪ
«Υπάρχουν συμπεριφορές που πλήγωσαν. Δεν θέλω να τις κατονομάσω γιατί δεν είναι δίκαιο»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, έσπασε το εμπάργκο του κυβερνώντος κόμματος στον ΣΚΑΪ και βρέθηκε χθες σε πάνελ του σταθμού.
Ο κ. Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε από τη ψήφο του λαού και για ορισμένες συμπεριφορές ανθρώπων της κυβέρνησης, χωρίς να πει αν είναι υπουργοί ή βουλευτές. «Υπάρχουν συμπεριφορές που πλήγωσαν. Δεν θέλω να τις κατονομάσω γιατί δεν είναι δίκαιο», είπε, χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του κ. Πολάκη.
Χαρακτήρισε το ζήτημα αλλαγής ημερομηνίας των εθνικών εκλογών και τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο «έλασσον», μπροστά στα «μεγάλα ζητήματα μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης ιδεών, για αυτά που πραγματικά αφορούν το λαό και τη πορεία της χώρας».
«Είχαμε καταλήξει ότι οι επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές θα γίνονταν στη λήξη της συνταγματικής θητείας μας, είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν αγνόησε την ετυμηγορία του λαού, και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια αποφάσισε εθνικές εκλογές αλλά και την αλλαγή στη σύνθεση των Ανώτατων δικαστηρίων.
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να πάμε με απόλυτη ψυχραιμία στις εκλογές, και να αντιμετωπίσουμε το κάθε κόμμα για το πως θέλει την Ελλάδα της νέας εποχής», αποφεύγοντας να απαντήσει για την αλλαγή στην ημερομηνία των εθνικών εκλογών, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές, ενώ ουσιαστικά εκείνη την ημέρα δίδονται δύο μαθήματα, Ιταλικά και μουσική που αφορούν περίπου 1.000 μαθητές.
Αιτιολογώντας την μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών κατά μία εβδομάδα, στις 7 Ιουλίου, -προκειμένου όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση να προβεί η κυβέρνηση σε μια σειρά από διευθετήσεις όπως τον ορισμό της Δικαιοσύνης- είπε ότι στη σκέψη της κυβέρνησης ήταν μεταξύ άλλων να τελειώσουν οι μαθητές τις εξετάσεις και να πάμε στις εκλογές δίνοντας το δικαίωμα στους 17χρονους να μπορέσουν να ψηφίσουν για το μέλλον τους». Παράλληλα, απέρριψε τις εστιάσεις της αντιπολίτευσης και ότι παίζονται θεσμικά παιχνίδια στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο λόγος που αποδοκιμάστηκε στις κάλπες η κυβέρνηση από τους πολίτες, είναι ότι μπόρεσε να συγκροτήσει εγκαίρως ένα προοδευτικό μέτωπο που θα απαντήσει στις μεταμνημονιακές ανάγκες της κοινωνίας. Κάνοντας αναφορά στον πρώην υπουργό Άμυνας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το κεντρικό ζήτημα είναι ότι από την περίοδο του μανιχαϊστικού διχασμού ανάμεσα σε μνημονιακές και αντιμνημονιακές δυνάμεις παρενέβη και ένα χρονικό διάστημα στο οποίο οφείλαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι οι προτεραιότητες τις περιόδου μετά την έξοδο από τα μνημόνια ήταν η συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ορισμένα ζητήματα αλλοίωναν αυτή την εικόνα. Η παραμονή στο υπ. Εθνικής Άμυνας ενός προσώπου (εννοεί τον Πάνο Καμμένο) ο οποίος χαρακτήριζε την συμφωνία των Πρεσπών περίπου προδοτική, δεν συνάδει με το στίγμα το οποίο θέλαμε να δώσουμε για τη πολιτική των συμμαχιών στο επόμενο χρονικό διάστημα».
Για το ότι η κ. Κουντουρά βγήκε δεύτερη σε ψήφους και αυτό δεν δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε λόγω ΑΝΕΛ, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε πως έχει κάνει έργο στον τομέα του τουρισμού, και «αξιολογήθηκε για τα καθήκοντα που ανέλαβε».
Για τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε μια κυβέρνηση «κουρελού» αποτελούμενη από μία μίξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ που ίσως εξόρκισαν τους ψηφοφόρους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Το κεντρικό ζήτημα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι με ποιες ιδέες για τη πορεία της χώρας μετά τις εκλογές θα πάμε». Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας τη Νέας Δημοκρατίας στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα κάνει ζημιά το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, είπε: «Το ΜΕΡΑ25 απορρόφησε ένα τμήμα της αριστεράς το οποίο θεωρεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι εκτός Ε.Ε. Νομίζω ότι απορρόφησε μερικά μικρότερα κόμματα όπως τη ΛΑΕ και τη Πλεύση Ελευθερίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.