Πολιτικη & Οικονομια

Το μόνο αξιόπιστο προεκλογικό γκάλοπ είναι του Αντώναρου!

Του το είπε ένας καφετζής που έχει μια κουνιάδα που ξέρει μια νοσοκόμα που ο γιος της έχει περίπτερο στην Πειραιώς

115071-630725.jpg
Βαγγέλης Περρής
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Antonaros Syriza.jpg

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, τα γκάλοπ και οι εκλογές

Ο σ. Ευάγγελος Αντώναρος τοποθετείται πάντοτε με σαφήνεια. Με την άνεση του κυβερνητικού εκπροσώπου ανεβαίνει στο βήμα του facebook και επιδίδεται σε σπουδαίες πολιτικές αναλύσεις, οι οποίες συνήθως χαρακτηρίζονται από ένα λυρικό, προσωπικό τόνο: «Είμαι νυχτοπούλι», «το καλύτερο chili crab και γαρίδες Wasabi το βρήκα στη Σιγκαπούρη», «πορεύτηκα με επιτυχία επί 60 τόσα χρόνια».

Ο σ. Ευάγγελος Αντώναρος είναι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Κώστα Καραμανλή. Η σκιά του δεύτερου κυριαρχεί στις μυστηριώδεις αναρτήσεις του: «Θυμήθηκα τι μου είπε ο Κώστας Καραμανλής όταν μείναμε μόνοι μας ... θαρρώ ήταν Φεβρουάριος του 2009... αλλά θα προτιμήσω να μην το πω». «Κάποιος καλός φίλος και σπουδαίο πρόσωπο του δημόσιου βίου μου λέει ότι το βράδυ έχω όρεξη να γράφω μερικές αιρετικές σκέψεις... Σήμερα θα σας απογοητεύσω...Καλό ξημέρωμα». «Ολόθερμες ευχές στον Κώστα Καραμανλή, τον υπεύθυνο πολιτικό ηγέτη που μας δίδαξε και μας διδάσκει ήθος, αφοσίωση, απλότητα και ουσία, πολιτικό πολιτισμό, ανεπιτήδευτη κι αμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ νιώθει παρόμοια αισθήματα θαυμασμού και δεν χάνει την ευκαιρία να υπερασπιστεί όλες τις επιλογές του. Πρόσφατα ανέλαβε και την εκστρατεία υπέρ των κρατήσεων στο επίδομα του επονομαζόμενου «13ου μισθού». «Τι μας λένε κάποιοι γελοίοι δημοσιογραφίσκοι της συμφοράς. Ξέρουν κάποιο μισθό ή σύνταξη του Δημοσίου που δεν υπόκειται σε κρατήσεις! Μα τέτοια fake news!.. Αυτοί που τα γράφουν μόνο στο μυαλό είναι εξάχρονοι, γιατί διαφορετικά έχουν εξηνταρήσει, γκέγκε;»

Το «γκέγκε» αποδεικνύει ότι ο σ. Ευάγγελος εκτός από λάτρης του wasabi, είναι και από τους παλιούς μάγκες, τους καραμπουζουκλήδες, που τους χαρακτηρίζει η ντομπροσύνη και ο λόγος τους είναι συμβόλαιο. Εσχάτως ασχολήθηκε και με τις δημοσκοπήσεις. Είναι ενάντιος στη δημοσίευση τους λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και νοσταλγεί τις ένδοξες ημέρες τις θητείας του, όπου τις είχε απαγορεύσει:

«Δυστυχώς ο περιορισμός αυτός εγκαταλείφθηκε ξαφνικά -- για άγνωστο σε μένα παρασκήνιο ( αν και κάνω κάποιες υποθέσεις)...Λίγο αργότερα η χώρα ξαναγύρισε στις παλιές πρακτικές -- γιατί κάποιοι πίεζαν στο παρασκήνιο. Μέγα λάθος σε μια χώρα όπου οι δημοσκοπήσεις διεξάγονται (συχνά) άναρχα και με περιφρόνηση όσων ισχύουν διεθνώς».

Από όσα καταλάβαμε, ο σ. Ευάγγελος Αντώναρος θεωρεί ότι το το «παρασκήνιο» επέβαλε την δημοσίευση των δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από τις εκλογές και πρόκειται περί «μεγάλου λάθος» που δείχνει «περιφρόνηση». Αυτά την μία ημέρα. Την επομένη, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, το Documento, το Left, το Έθνος, το Periodista, η Αυγή και άλλα μέσα, είχαν τίτλο «νέα δημοσκόπηση. Μόλις 1,2 το προβάδισμα της νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ»... Πηγή της πληροφόρησης ο εχθρός των δημοσκοπήσεων της τελευταίας στιγμής και ο πολέμιος των fake news σ. Ευάγγελος Αντώναρος ο οποίος, σεβόμενος την επιστημονική, με διεθνή στάνταρ και όχι άναρχη προσέγγιση στις διαθέσεις της κοινής γνώμης γράφει: «Μαθαίνω ότι στα χέρια νεοδημοκρατών βρίσκεται από χθες το μεσημέρι δημοσκόπηση με ισχνό προβάδισμα 1,2%».

Η συνέχεια είναι η γνωστή. Ο επιστήμων δημοσκόπος που θεωρεί αναξιόπιστα τα γκάλοπ, εκτός από αυτά που «μαθαίνει ότι βρίσκονται στα χέρια  νεοδημοκρατών», φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ!

Αναγάλλιασε η καρδιά του...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ