Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Αβραμίδης: «Η Αθήνα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να αναγεννηθεί»

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής»

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
avramidis_portrait_1.jpg

Ο Νίκος Αβραμίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», μιλά για τα προβλήματα και τις λύσεις της πόλης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής, των αληθινών προβλημάτων, και άρα των αληθινών και άμεσων λύσεων, επισημαίνει ο κ. Νίκος Αβραμίδης, που μας εξηγεί γιατί στηρίζει θερμά τα ηλεκτρικά πατίνια στην πρωτεύουσα.

Ασχολείσαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια  και έχεις μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία στα δρώμενα του Δήμου της Αθήνας. Τι πιστεύεις ότι έχει φταίξει και δεν είναι η Αθήνα εφάμιλλη με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις; 
Ασχολούμαι αυτοδιοικητικά με την Αθήνα από το 2002, όταν είχα την τιμή να εκλεγώ 1ος σε ψήφους Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας στο οποίο διετέλεσα και Πρόεδρος μέχρι το 2006.

Από το 2006 μέχρι το 2010 εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθήνας και από το 2014 μέχρι σήμερα εξακολουθώ να είμαι Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Τακτικό Μέλος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων.

Οι λόγοι που η Αθήνα μας δεν ανταγωνίζεται άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις είναι πολλοί. Η πραγματικότητα είναι ότι η Αθήνα τα τελευταία χρόνια είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη και χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να αναγεννηθεί.

Είναι σαφές ότι από την πόλη αυτή έλειψε για χρόνια, το πραγματικό ενδιαφέρον, το όραμα και η βούληση των ιθυνόντων της να την εξελίξουν και να διαφυλάξουν τον πανανθρώπινο χαρακτήρα της. Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές επιβάλλεται ως νέα Δημοτική Αρχή να πείσουμε τους δημότες ότι πιστεύουμε στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας συμμετοχής στο γίγνεσθαι και στην βελτίωση της εικόνας της πόλης μας, γιατί θα είναι προς το συμφέρον των ίδιων των δημοτών, της ζωής και της περιουσίας τους.

Ποιο είναι το δικό σου έργο στο Δήμο της Αθήνας; Τι πιστεύεις ότι έχεις πετύχει για το καλό των Αθηναίων; 
Σε όλη μου την αυτοδιοικητική πορεία έχω στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον κάτοικο, τον εργαζόμενο σε αυτή την πόλη και με όλες μου τις δυνάμεις δουλεύω με αφοσίωση για τον πολιτισμό της καθημερινότητας του πολίτη. Σε όλη μου την πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχα υπ’ ευθύνη μου πολύπλευρες και σημαντικές αρμοδιότητες, ωστόσο, θεωρώ κορυφαία στιγμή επιτυχίας με τεράστιο παράλληλα βάρος ευθύνης την προετοιμασία του κέντρου της πόλης για την υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και το 2008 όταν ως Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλεως προχώρησα στην αποξήλωση των αυθαιρέτων κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των Αθηναίων πολιτών.

Γιατί με τον Κώστα Μπακογιάννη; 
Γιατί ο Κώστας Μπακογιάννης είναι νέος, χαρισματικός και κυρίως εξαιρετικός γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει αποδείξει στην πράξη με το έργο του ότι μπορεί να πετύχει. Η Αθήνα μας χρειάζεται δραστικές και πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς για να αλλάξει τη σημερινή της εικόνα. Για αυτό έχει ανάγκη στην ηγεσία της από ένα doer, έναν ακτιβιστή, που να έχει το όραμα, την τεχνογνωσία και κυρίως την εμπειρία της αυτοδιοίκησης,  ώστε να μπορεί να επανεκκινήσει το μηχανισμό του Δήμου με άμεσα αποτελέσματα για την πόλη και τους δημότες της.  

Έχεις προσωπικό όραμα για το Δήμο; Θα ήθελες ένα συγκεκριμένο τομέα να ασχοληθείς γνωρίζοντας τα πράγματα εκ των έσω; 
Ξέρετε είμαι πιστός εργάτης και συνεπής στη φιλοσοφία μου να συνεισφέρω όπου μπορώ με θετικό πρόσημο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής, των αληθινών προβλημάτων, και άρα των αληθινών και άμεσων  λύσεων. Και ευτυχώς η μακρόχρονη εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με έχει διδάξει στο να βρίσκω λύσεις. Είναι αυτονόητο ότι με την ίδια όρεξη, το ίδιο μεράκι και την ίδια δύναμη θα συνεχίσω, εφόσον επανεκλεγώ από τους συμπολίτες μου.

Έχει κατακλυστεί η Αθήνα από πράσινα μικρά οχηματάκια, τα γνωστά σε όλα μας ηλεκτρικά πατίνια! Τι γνώμη έχεις για αυτά;
Είμαι πράσινος στη φιλοσοφία ούτως ή άλλως άρα με βρίσκουν και ένθερμο υποστηρικτή! Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε τις start up επιχειρήσεις της Ελλάδας που προσφέρουν καινοτομία και έξυπνες υπηρεσίες. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ έξυπνη και ταυτόχρονα διασκεδαστική ιδέα για να μετακινηθούν οι πολίτες και να χαρούν την Αθήνα χωρίς το αυτοκίνητό τους, ειδικά μέσα από ένα μοντέρνο και οικολογικό τρόπο μετακίνησης στο κέντρο της πόλης, εφόσον φυσικά αναπτυχθεί ένα ασφαλές και λειτουργικό δίκτυο για την κυκλοφορία τους.    


Ο Νίκος Αβραμίδης είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή. Στις
επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ