Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ για Τσίπρα-Παναγοπούλου: Του έδωσε θαλαμηγό, την έκανε πρέσβη

«Η ωμή συναλλαγή πίσω από τις χλιδάτες διακοπές που έκανε κρυπτόμενος ο κ. Τσίπρας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
panagopoulou
Κατερίνα Παναγοπούλου © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» είναι από τις 9 Απριλίου 2019 η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου. Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ.

«Ωμή συναλλαγή πίσω από τις χλιδάτες διακοπές» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγόπουλου βλέπει η ΝΔ με αφορμή την αποκάλυψη ότι η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου διορίστηκε «πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων»  από τις 9 Απριλίου 2019, και για διάστημα 2 ετών,  με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Στον σημερινό Τύπο αποκαλύπτεται και η ωμή συναλλαγή πίσω από τις χλιδάτες διακοπές που έκανε κρυπτόμενος ο κ. Τσίπρας. Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, εκτός από πρωθυπουργική σύμβουλος, διορίστηκε πριν από λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια, ενώ επιπλέον προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με λίγα λόγια λόγια "μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη"», αναφέρει η ΝΔ.

«Η υποκρισία, το θράσος, αλλά και η ξιπασιά του σκαφάτου κ. Τσίπρα δεν γνωρίζουν όρια. Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι κρύφτηκε σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμη νεκρούς από την εθνική τραγωδία. Και τώρα που οι φωτογραφίες του διέρρευσαν, πανικόβλητος εξαγγέλλει άρον άρον προεκλογικά επιδόματα, μήπως και αποφύγει τη συντριβή του. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας είναι ότι βρισκόμαστε πια στο 2019 και όχι στο 2015 και οι πολίτες έχουν βιώσει στο πετσί τους και τα ψέματά του και τις καταστροφικές επιλογές του» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε κατόπιν πρότασης του υπουργού Εξωτερικών, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ (Τεύχος Γ΄ 518/09.04.2019), «διορίζεται η Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου "Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων" από τη δημοσίευση του παρόντος και για είκοσι τέσσερις (24) μήνες, με καθήκοντα την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας».

panagopoulou-fek

Υπενθυμίζεται ότι αυτός είναι ο δεύτερος διορισμός της κ. Παναγοπούλου καθώς με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τις 22 Μαϊου 2018 της ανατέθηκαν για χρονικό διάστημα ενός έτους «καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς». «Η ανωτέρω θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή», ανέφερε το σχετικο ΦΕΚ.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ