- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιμένει η Τουρκία στις γεωτρήσεις παρά τις έντονες αντιδράσεις
Επικαλείται το διεθνές δίκαιο και λέει ότι θα υπερασπιστεί την υφαλοκρηπίδα της
Στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ επιμένει η Τουρκία παρά τις έντονες αντιδράσεις από ΕΕ, Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο
Στην πρόθεσή της να προχωρήσει στις παράνομες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην κυπριακή ΑΟΖ, επιμένει η Άγκυρα, επικαλούμενη, μάλιστα, το διεθνές δίκαιο. Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τις ενέργειες της Τουρκίας καταδίκασαν επίσης η Κύπρος και η Αίγυπτος, ενώ καταδικαστική ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία.
Παρ’ όλα αυτά, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στον τομέα των υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βασίζονται στα νόμιμα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Όπως έχουμε τονίσει προηγουμένως πολλές φορές, έχοντας τη μακρύτερη παράκτια γραμμή στην περιοχή, θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην υφαλοκρηπίδα μας, καθώς και εκείνα των Τουρκοκυπρίων γύρω από το νησί της Κύπρου. Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει αποφύγει να λάβει τα απαραίτητα προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα το πράξει στο μέλλον».
«Στην πραγματικότητα, η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση δεν απέφυγε να υπονομεύσει ανόμοια την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου παραβλέποντας τα αναφαίρετα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που είναι συνιδιοκτήτες του Κυπριακού νησιού, απορρίπτοντας κάθε πρόταση συνεργασίας και επιμένοντας στις μονομερείς της δραστηριότητες στην περιοχή παρά τις προειδοποιήσεις μας».
«Θα είναι λογική προσέγγιση και θα αποτρέψει την περαιτέρω αστάθεια στην περιοχή, αν όλοι οι άλλοι παράγοντες εκτός της περιοχής αναγνωρίσουν το γεγονός ότι η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν μπορούν να αποκλειστούν από την εξίσωση ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και θα πρέπει να σταματήσουν παρέχοντας άνευ όρων υποστήριξη στην ελληνοκυπριακή διοίκηση».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση για τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη τη Δευτέρα
Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε όσα έγιναν χθες στη Βουλή, οπότε και τον βιντεοσκοπούσε
Κατά την τελευταία ομιλία του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε ότι δεν κρύφτηκε ποτέ και από κανέναν
Όλες οι πληρωμές και η ώρα που εμφανίζονται τα χρήματα στο ΑΤΜ
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ένα μόνο στόχο, να μην μείνει κανείς πίσω», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας
Προσωρινό το πλαφόν στα καύσιμα, παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου
«Αποδεικνύει πόσο αξιόμαχες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Οι μηχανισμοί του κράτους δικαίου δεν έχουν απλώς αδυνατίσει, αλλά δεν λειτουργούν
Αυτοψία από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στους αρχαιολογικούς χώρους
Παράταση δύο εβδομάδων, πώς «κλειδώνετε» τη μέγιστη έκπτωση φόρου
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ομογενειακή εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας»
«Γιατί δεν μειώνεται ο ΕΦΚ στα καύσιμα;», λένε οι πρατηριούχοι
Χάρης Δούκας: «Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και συμπληρωματικό σύστημα μετακινήσεων για κάθε Αθηναίο πολίτη»
Για καθεστώς τραπεζικής αυθαιρεσίας κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε επίκαιρη ερώτησή της
Ποιοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δικαιούνται προσαύξηση
Ποιο είναι το συχνότερο λάθος και πώς να το διορθώσετε
Οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς
Μέχρι πότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί το voucher για διακοπές
Μέχρι πότε καταβάλλεται το ποσό στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.