- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τσίπρας: «Σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης»
Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ για την άρνησή του να συμμετάσχει σε debate
«Θα μας κυβερνήσουν ξανά οι οφσορ ή θα συνεχίσουμε τη μάχη με τους πολλούς και για τους πολλούς;», το μήνυμα Τσίπρα από την Κρήτη
Τη στήριξή του στον Παύλο Πολάκη, παρά τις αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε από την Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας παράλληλα τα πυρά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την άρνησή του να συμμετάσχει σε debate εν όψει των ευρωεκλογών.
Σε χαιρετισμό του από το χωριό Χουδέτσι ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σκοτεινές οι μέρες του ΔΝΤ, ανέφελη για τους λίγους. Θα μας κυβερνήσουν ξανά οι οφσορ ή θα συνεχίσουμε τη μάχη με τους πολλούς και για τους πολλούς;».
Αναφερόμενος στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ για την τηλεμαχία που του πρότεινε, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σαν το φουριάρικο κατσίκι πήδαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποφύγει την τηλεμαχία. Και μετά κρύφτηκε πίσω από τα παντελόνια του Πολάκη. Μιλάνε για ήθος αυτοί που είχαν συνεργάτες τους ανθρώπους που διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα. Αν δεν θέλει ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης, θα κάνω εγώ με τον λαό για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο».
Ο πρωθυπουργός, σε σύντομο χαιρετισμό του σε εκδήλωση με τη συμμετοχή και των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, τόνισε: «Σε αυτόν εδώ τον τόπο γεννήθηκαν μεγάλοι αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία, μεγάλοι αγώνες αντίστασης απέναντι σε κάθε τυραννία. Είναι αυτός ο τόπος που σε γεμίζει με ενέργεια, ορμή, αποφασιστικότητα».
Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, σχολίασε πως πρόκειται για μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία. «Στη χώρα μας η αναμέτρηση των ευρωπαϊκών εκλογών έχει και έναν έντονο εθνικό χαρακτήρα», καθώς είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια και την επανειλημμένη «νίκη του λαού» στις αναμετρήσεις από τις ευρωπαϊκές εκλογές του '14 και έπειτα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, γιατί «στην Ευρώπη υπάρχει το αυγό του φιδιού, η ακροδεξιά που σηκώνει κεφάλι, που εμφανίζεται πλέον ως συστημική επιλογή όπου εκλέγεται και εφαρμόζει ένα κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο οικονομικό πρότυπο». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στον κίνδυνο «η λαϊκή δεξιά να υιοθετεί αυτή την ατζέντα».
«Εμείς λέμε ότι οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία λέξη τους και αν κάποιοι είχαν προεξοφλήσει ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές θα βλέπουμε στον χάρτη μόνο μαύρο και βαθύ μπλε κάνουν λάθος, γιατί στην Ισπανία βγήκε το κόκκινο και ο Ευρωπαϊκός Νότος μπορεί να είναι ο μπροστάρης των αγώνων για να πάει η Ευρώπη μπροστά και να μη γυρίσει ο τροχός της ιστορίας πίσω» σημείωσε.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «μεγάλη δημοκρατική τομή» τον νόμο για την απλή αναλογική που «θα δώσει το έναυσμα για συνεργασίες πάνω από το τραπέζι, για το καλό του τόπου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
50.000 Εβραίοι συμπολίτες μας στοιβάχτηκαν σε βαγόνια τρένων και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης
Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου
«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Ισχυρή και ανθεκτική η ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 2%, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
Όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα καλούνται να το διαγράψουν
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση για πληρωμή έως 48 δόσεις
«Η παράδοση της έδρας από τον Κωνσταντινόπουλο είναι ένα δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας»
Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στέλνει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
«Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Οι κερδισμένοι και οι χαμένου του νέου τρόπου υπολογισμού του τελικού ποσού
Τι αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για τους λόγους διαγραφής
Με αναδρομική ισχύ το μέτρο στήριξης, ενδεικτικά παραδείγματα
Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ
Η περιοχή αποκτά κεντρική πλατεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.