- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Αναξιοποίητο το 72% των τακτικών κονδυλίων για το προσφυγικό»
Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη με αφορμή την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επίκαιρες ερωτήσεις του.
Με αφορμή την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης καταγγέλλει με δήλωσή ότι παραμένει αναξιοποίητο το 72% των τακτικών κονδυλίων για το προσφυγικό.
Η δήλωσή του:
Για μία ακόμη φορά η πραγματικότητα έρχεται να αποκαλύψει την πλασματική εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση τόσο στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων όσο και στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την απάντηση του Επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, μόλις 169,5 από τα 613,5 εκατομμύρια ή για να το θέσω πιο απλά το 28% από τα χρήματα που δικαιούται η χώρα για την περίοδο 2014-2020 για το μεταναστευτικό έχουν αξιοποιηθεί. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό, το Ταμείο εσωτερικής ασφάλειας και το Ταμείο για το άσυλο, τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση.
Παρά τα μεγάλα λόγια, η κυβέρνηση αδυνατεί να βελτιώσει τις απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα υποδοχής τόσο στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όσο και την ηπειρωτική Ελλάδα και οι οποίες δυσφημούν τη χώρα μας και καταδικάζονται από το σύνολο των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Όπως μάλιστα αναφέρεται , «η Επιτροπή έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές, σε πολιτικό και σε τεχνικό επίπεδο, σχετικά με αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική κατάσταση και με την ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισής της, ενώ παράλληλα παρέχει συνεχή επιχειρησιακή βοήθεια από κοινού με τους αρμόδιους οργανισμούς της ΕΕ, καθώς και τα απαραίτητα ενωσιακά κονδύλια» από τα οποία όμως σχεδόν μισό δις ευρώ, ή το 72% παραμένει αναξιοποίητο. Όπως σημειώνει ο Επίτροπος στην απάντηση του, «η συνολική ευθύνη για την εκτέλεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων βαρύνει τις ελληνικές αρχές». Προσθέτει μάλιστα πως «η Επιτροπή καλεί τακτικά τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για να βελτιωθεί η απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων».
Καθώς απομένουν λιγότερο από δυο χρόνια για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να σταματήσει να υπερηφανεύεται για επιτυχίες που δεν υπάρχουν και να μιλάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα α λα κάρτ και όπως τον βολεύει, και να αναλάβει έστω και τώρα τις ευθύνες του. Άλλωστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το λέει ξεκάθαρα, «η συνολική ευθύνη για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, για την υλοποίηση μιας βιώσιμης στρατηγικής υποδοχής και για την εφαρμογή αποτελεσματικών διατάξεων, εναπόκειται στην ελληνική διοίκηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.