- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έκδοση ομολόγου έως τον Ιούνιο
Η νέα έκδοση θα είναι ύψους 2 δισ. ευρώ
Δελεασμένη από τις χαμηλότερες αποδόσεις, η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έξοδο στις αγορές ομολόγων τους επόμενους μήνες και επίσης την αποπληρωμή έως 4 δισ. ευρώ δανείων του ΔΝΤ με υψηλά επιτόκια, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται αξιωματούχους.
Η νέα έκδοση ομολόγου, που επί του παρόντος αναμένεται πριν από το τέλος Ιουνίου, θα είναι η τρίτη του Δημοσίου μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας τον περασμένο Αύγουστο.
Μία δεύτερη κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το Reuters, επιβεβαίωσε το σχέδιο, δηλώνοντας ότι η νέα έκδοση είναι πιθανόν να γίνει έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου. Η νέα έκδοση θα είναι ύψους 2 δισ. ευρώ, σημείωσε.
Η Ελλάδα ελπίζει να αντλήσει συνολικά περίπου 7 δισ. ευρώ από τις αγορές φέτος, ενώ έχει αντλήσει ήδη 5 δισ. ευρώ από δύο εκδόσεις ομολόγων το 2019, με τις οποίες κάλυψε περίπου το 70% του φετινού προγράμματος δανεισμού της.
Η Αθήνα σχεδιάζει επίσης να επαναγοράσει ακριβό χρέος έως τέσσερα δισ. ευρώ που έχει έναντι του ΔΝΤ, αν λάβει σήμα από τους επίσημους δανειστές της, δήλωσε στο Reuters άλλη πηγή με γνώση της διαδικασίας. «Όχι λιγότερα από δύο, όχι περισσότερα από τέσσερα δισ. ευρώ», είπε η τρίτη πηγή, αναφερόμενη στο ποσό.
Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει δάνεια περίπου 9,3 δισ. ευρώ που έχει πάρει από το ΔΝΤ έως το 2024. Τα δάνεια αυτά έχουν επιτόκια έως 5% έναντι 0,9% που είναι το επιτόκιο για τα δάνεια από την Ευρωζώνη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.