ΝΔ: «Ναι» επί της αρχής για την πρώτη κατοικία
Δέσμευση ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βελτιωτικές τροποποιήσεις
Τη δέσμευσή της ότι ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βελτιωτικές τροποποιήσεις της εν λόγω ρύθμισης, οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα επιχειρούν να αποκαλύψουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά, παράλληλα, θα επιβραβεύουν και τους συνεπείς δανειολήπτες, τονίζει η ΝΔ αναφορικά με την προστασία της α΄ κατοικίας.
Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα επισημαίνει πως το «ιδιωτικό χρέος είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία μας που, λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, διογκώθηκε αντί να μειωθεί στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του».
Όπως λένε μάλιστα στη ΝΔ, σήμερα, το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 223 δισ. ευρώ, από 183 δισ. ευρώ που ήταν το 2014. Και από 223 δισ. ευρώ, περίπου τα 85 δισ. ευρώ είναι «κόκκινα δάνεια» και τα υπόλοιπα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
«Αυτό το τεράστιο πρόβλημα, με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση κι ύστερα από απίστευτες παλινωδίες, η κυβέρνηση έρχεται στην κυριολεξία στο παρά πέντε να το αντιμετωπίσει. Στην πραγματικότητα επιχειρεί να ρυθμίσει ένα πολύ μικρό τμήμα του: Την προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πλέον ευάλωτους δανειολήπτες. Η κυβέρνηση μάλιστα έχει το θράσος να πανηγυρίζει, ενώ η ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή θέτει αυστηρότερα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας ακόμη και από αυτά που η ίδια υποσχόταν μέχρι πρότινος», τονίζει η ΝΔ προσθέτοντας επίσης πως η κυβέρνηση προσεγγίζει όλο το ζήτημα κάνοντας ένα θεμελιώδες σφάλμα καθώς, όπως λέει, «δεν προβλέπει στη ρύθμιση καμία επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών που με θυσίες όλα τα τελευταία χρόνια κράτησαν όρθιο το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας».
«Επιπλέον, η προτεινόμενη ρύθμιση είναι περίπλοκη και γραφειοκρατική, ενώ ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που εξαγγέλθηκε ότι θα τη συνοδεύσει. Η Νέα Δημοκρατία προφανώς θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη μια ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ασθενέστερων δανειοληπτών. Για αυτό θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής της ρύθμισης. Πόσο μάλλον όταν δεν θα υπήρχε πλέον κανένα πλαίσιο προστασίας, δεδομένου ότι η προηγούμενη ρύθμιση έληξε στο τέλος Φεβρουαρίου 2019», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.