Πολιτικη & Οικονομια

Μυρσίνη Λοΐζου: Η σύνταξη της μητέρας της και οι καταγγελίες

«Εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mirsiniloizou
Μυρσίνη Λοΐζου

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν παλαιότερες δηλώσεις της για την τρομοκρατία, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοϊζου.

Σύμφωνα με «ασφαλείς πληροφορίες» που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», «η Μυρσίνη Λοϊζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο». Οι ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κ. Λοϊζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης.

Στην υπόθεση αναφέρεται και το Πρώτο Θέμα τονίζοντας ότι «η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή». Το δημοσίευμα παρουσιάζει και την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 που κηρύσσει ένοχη τη Μυρσίνη Λοΐζου επειδή «κατά το χρονικό διάστημα από 01-09-2007 έως 30-07-2012, με περισσότερες πράξεις της που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του αυτού εγκλήματος, με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένη περιουσία, πείθοντας κάποιους σε πράξεις με την αθέμιτη απόκρυψη και παρασιώπηση αληθινών γεγονότων».

loizou-syntaxi
Η δικαστική απόφαση που παρουσιάζει το Πρώτο Θέμα

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες» και μέχρι σήμερα «δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ». 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωκάλπες καθώς στις 14 Μαΐου έχει προσδιοριστεί νέα δίκη της για χρέη προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2019, αναφέρει η εφημερίδα, το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ