- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Eurogroup είπε «όχι» στη δόση του 1 δισ. ευρώ
«Παγώνει» η εκταμίευση όσο δεν υπάρχει πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας
«Παγώνει» η εκταμίευση της δόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το Eurogroup, το οποίο ολοκλήρωσε τη συζήτησή του για το θέμα της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.
Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης υποστηρίζουν ότι παραμένει προβληματική η έλλειψη νομικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και έκριναν ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει πράξει τα δέοντα για να επιστρέψουν στη χώρα τα κέρδη από τα ομόλογα SMP και ANFA.
Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης που επικαλείται το protothema.gr, οι υπουργοί Οικονομικών Γερμανίας και Ισπανίας μίλησαν για έλλειψη προόδου στα εναπομείναντα προαπαιτούμενα, ιδιαίτερα στο διάδοχο νόμο Κατσέλη, με τους Γερμανούς να είναι αναμενόμενα πιο αυστηροί.
Στο Eurogroup τέθηκε, επίσης, το ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, για το οποίο αναμένονται από τις ελληνικές αρχές περαιτέρω στοιχεία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για την αποδέσμευση των χρημάτων μετατίθεται για την άτυπη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας στις 5 Απριλίου στο Βουκουρέστι, όπου θα αξιολογηθεί εκ νέου εάν η χώρα μας πληροί πλέον όλες τις προϋποθέσεις.
Προσερχόμενοι στη συνεδρίαση Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, έκαναν κάποιες θετικές δηλώσεις για πρόοδο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. «Από την προηγούμενη εβδομάδα και σε αυτό το σημείο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί», είπε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκαν ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο Γάλλος Επίτροπος για θέματα οικονομίας και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς. Ο πρώτος είπε πως απο τα 16 προαπαιτούμενα μόνο τα τρία παραμένουν ανοιχτά και γίνεται «σημαντική πρόοδος» έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το σημαντικότερο ζήτημα, ο νέος νόμος Κατσέλη και να υπάρξει απόφαση για εκταμίευση «το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup». Από την πλευρά του ο Γερμανός αξιωματούχος είπε πως «έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».
Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, από την Πορτογαλία, δήλωσε πως έχει γίνει πρόοδος και θα εξεταστούν σήμερα τα επόμενα βήματα. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στη δουλειά που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες και την ικανοποίηση των θεσμών για την έκδοση 10ετούς ομολόγου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.