Πολιτικη & Οικονομια

Χωρίς ΚΟ μένει ο Καμμένος αν διαγράψει τον Παπαχριστόπουλο

Αρνητική η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τους ΑΝΕΛ - Τα επόμενα κρίσιμα βήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
panos-kammenos.jpg

Αρνητική είναι η γνωμοδότηση για τους Ανεξάρτητους Έλληνες που απέστειλε στον Νίκο Βούτση το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Στο ερώτημα, εν κατακλείδι, αν η ΚΟ η οποία συγκροτήθηκε με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 15 και αριθμεί πλέον 5 μέλη εξακολουθεί να αποτελεί ΚΟ κατά την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου εάν ένα εξ αυτών προέρχεται από άλλη ΚΟ ή από ανεξάρτητους βουλευτές προσήκει, κατά τα ανωτέρα η απάντηση είναι αρνητική».

Πρακτικά, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής απορρίπτει τον ισχυρισμό του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με το οποίο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του μπορεί να διατηρήσει τα προνόμια της, έχοντας στη σύνθεσή της έναν βουλευτή που έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα (σ.σ. τον Αριστείδη Φωκά, από την Ένωση Κεντρώων).

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την απόφαση...

Αυτήν τη στιγμή η ΚΟ των ΑΝΕΛ αριθμεί έξι βουλευτές. Εφόσον ο κ. Καμμένος κάνει πράξη την απειλή του και διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, τότε η ΚΟ των ΑΝΕΛ μένει με 5 βουλευτές. Βάσει του Κανονισμού της Βουλής ο αριθμός αυτός είναι το mininum για τη συγκρότηση ΚΟ. Ωστόσο, ο κ. Φωκάς προέρχεται από άλλο κόμμα, άρα ο αριθμός κατεβαίνει στους 4. Κατά συνέπεια, αν ο κ. Παπαχριστόπουλος διαγραφεί, τότε η ΚΟ των ΑΝΕΛ διαλύεται.

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (σ.σ. συνεδριάζει στις 09.30 το πρωί της Παρασκευής), η οποία και θα αποφασίσει εάν θα κάνει αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Πάντως. ο Νίκος Βούτσης έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι θα σεβαστεί το περιεχόμενο της γνωμοδότησης. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά
Ο ταχυδρόμος των ευρωεκλογών χτυπάει πάντα μια φορά

«Η Ευρώπη σε πολλά σταυροδρόμια, παλεύει με τους δαίμονες και τις αντιφάσεις της. Η Ελλάδα, πάλι, είναι πιο ξέγνοιαστη. Αντί να πάει να ψηφίσει, πάει για μπάνιο. Αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι»

Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο
Ρεπορτάζ για τη γραφειοκρατία: Ο ψυχίατρος πάει υπουργείο

«Η γραφειοκρατία είναι γραφειοκρατία. Νομοθετείται από άσχετους μανδαρίνους και προωθείται από υπουργούς, οι οποίοι αντιδρούν φοβικά στους κατά καιρούς πανικούς, εξίσου άσχετων τηλεπερσόνων»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.