Πολιτικη & Οικονομια

Θεοδωράκης: Αμυράς, Ψαριανός, Δανέλλης να απαντήσουν με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιοι

«Πλήγμα στη Δημοκρατία» το γεγονός ότι 23 βουλευτές της σημερινής Βουλής έχουν αλλάξει έδρανα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
theodorakis
Σταύρος Θεοδωράκης / © INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«O κόσμος δεν ψήφισε τους βουλευτές που έφυγαν από το Ποτάμι για να γίνουν τελικά δεκανίκια στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Τους ψήφισε για να υπερασπίζονται τις αρχές και τις αξίες του Κινήματός μας» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επόμενη μέρα λέγοντας «ότι επιστρέφει κόσμος στο Ποτάμι, άνθρωποι και από την φιλελεύθερη πλευρά της ΝΔ, αλλά και απογοητευμένοι από την κεντροαριστερά». «Άνθρωποι που έχουν κατανοήσει τι έχει συμβεί με το Ποτάμι. Ό,τι κάποιοι προσπάθησαν να μας κλείσουν το στόμα στη Βουλή. Και αυτό τους έχει πεισμώσει. Γι’ αυτό και επιστρέφουν», κατέληξε.

Απαντώντας στην παρατήρηση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι το Ποτάμι έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια έναν πόλεμο διαρκείας, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε πως «το Ποτάμι ενοχλεί και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει φέρει νέες ιδέες και νέα ήθη στην πολιτική ζωή της χώρας». «Είπαμε στους Έλληνες ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα χωρίς τις ιδεοληψίες της αριστεράς και της δεξιάς και αυτό το πράγμα ενοχλεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για τις αποχωρήσεις των βουλευτών αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες, κάλεσε όμως τους κυρίους Αμυρά, Ψαριανό, αλλά και Δανέλλη να απαντήσουν ευθέως στο ερώτημα με ποιο κόμμα θα είναι υποψήφιοι στις ερχόμενες εκλογές.

Χαρακτήρισε μάλιστα «πλήγμα στη Δημοκρατία» το γεγονός ότι 23 βουλευτές της σημερινής Βουλής έχουν αλλάξει έδρανα, φεύγοντας από τα μικρότερα κόμματα για να πάνε σε μεγαλύτερα. «Είναι παράξενο αλλά κανέναν η συνείδησή του δεν τον οδήγησε να πάει στο σπίτι του ή σε ένα μικρότερο κόμμα», σχολίασε, ζητώντας από τους πολίτες να βάλουν οι ίδιοι ένα φρένο σε αυτή την αμοραλιστική πρακτική, τιμωρώντας με την ψήφο τους αυτές τις συμπεριφορές.
Επανέλαβε ό,τι το Ποτάμι ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις 26 Φεβρουαρίου μια ξεκάθαρη πρόταση για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Θα απαντήσουμε στο δίλημμα που θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες, μπροστά στην κάλπη, με θέσεις με ονόματα και υπογραφές, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μιλώντας για τη στάση του Ποταμιού την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών και τις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε: Θα είμαστε μέρος της λύσης. Εμάς δεν μας αρέσει ο πετροπόλεμος. Λύση, όμως, δεν σημαίνει ποιες καρέκλες μας δίνεις να καθίσουμε. Υπερασπιζόμαστε συγκεκριμένες θέσεις, πέντε πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στη χώρα. Μπορεί να το κάνει η επόμενη κυβέρνηση; Αν μπορεί θα βοηθήσουμε. Αν όχι τότε ας προσπαθήσει να το κάνει με αυτούς που απλώς δελεάζονται από τις καρέκλες.

Καταλήγοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τα όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη για την αξία που θα είχε για τη χώρα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας: «Αν οι κ.Τσίπρας, Μητσοτάκης και Γεννηματά  είχαν δεχτεί την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας θα είχαμε βρει οι Έλληνες μια κοινή πορεία για το Μακεδονικό και θα είχε αποφευχθεί ο διχασμός» είπε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ